İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu başladı İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu başladı

Milli muharip uçak 'KAAN' bugün ilk uçuşunu başarıyla yaptı. Türkiye, KAAN ile 5'inci nesil savaş uçağına sahip ülkeler arasında yerini aldı.

KAAN'IN ÖZELLİKLERİ NELER?

KAAN, radar dalgalarını sönümleme özelliğine sahip kompozit malzemelerden üretilmiş olup çift motorlu, düşük görünürlüklü, gelişmiş atış sistemleri ve çift fonksiyonlu radar gibi özelliklere sahip.

Yerli savaş uçağı KAAN'dan ilk uçuş - 3

Uçak, ASELSAN tarafından geliştirilen elektronik harp sistemi ve elektro optik 360 derece gözetleme sistemini kullanıyor ve dördü gövde içinde, dördü gövdenin yanlarında olmak üzere toplam sekiz adet orta ve uzun menzilli füze taşıyabiliyor.

Türkiye, KAAN ile 5. nesil savaş uçağı olan ülkeler arasında yer aldı ve yüksek hava muharebe menzili ile süpersonik hızda stratejik taarruz yeteneğe sahip oldu.

KAAN İSMİNİN ANLAMI

Kaan, erkeklere verilen doğum adı ve soyadıdır. Aslı Türk halklarına dayanan Kaan ismi, "yönetici" ya da "Kralların Kralı" (Khagan) anlamına gelmektedir.

Yerli savaş uçağı KAAN'dan ilk uçuş - 10

Editör: İclal Çiçek