Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Başkanlığı tarafından Ramazan Bayramı kapsamında bayramlaşma programı düzenlendi.  MHP İl Başkanlığında gerçekleşen programa MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay,  MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Nazmi Akçay, milletvekili adayları Ali Uçak, Şehnaz Arık Güvendik, Deniz Sevim, Öztürk Demir ve partililer katıldı. 


Akçay, “Aziz Türk milletinin, Türk-İslam aleminin Manisalı hemşerilerimin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Elbette bütün milli ve dini bayramlarımız kutsal günlerimiz bizi biz yapan değerleri ifade eder. Kaynaştırır, küsleri barıştırır, dostlukları pekiştirir. Bir millet olarak bir ve beraber yaşamının gayretini artırır. Mübarek Ramazan Bayramını 14 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz Cumhurbaşkanı ve Milletvekili genel seçimlerinin arifesinde idrak ediyoruz” dedi. 

Ege'de yürekleri ağza getiren kaza! Kontrolden çıkan patpat evin içine girdi Ege'de yürekleri ağza getiren kaza! Kontrolden çıkan patpat evin içine girdi

Akçay, “Önümüzdeki 14 Mayıs’a kadar biz MHP olarak ve Cumhur İttifakı olarak seçim kampanyamızı daha da yoğunlaştırarak bütün hemşerilerimizle ilçelerimizde, mahallelerimizde, evlerimizde, işyerlerimizde ve Manisalı hemşerilerimizle hemhal olarak ve politikalarımızı, bugüne kadar yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı vatandaşlarımızla paylaşarak geçireceğiz. Ve milletimizden Cumhurbaşkanlığı seçiminde şimdiki Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhur İttifakının bir paydaşı olarak da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakı’nın daha güçlü bir şekilde çoğunluğu temin etmiş bir halde kazanması için vatandaşlarımızın oyların isteyeceğiz, talep edeceğiz. Türkiye çok uzun yıllardır sağlıklı seçimleri gerçekleştirebilen, Yüksek Seçim Kurulu ve hakim nezaretinde doğru,  sağlıklı, objektif ve yasal bir şekilde seçimleri gerçekleştiren, dünyada örnek ülkelerden biriyiz. Seçimlere katılım oranı oldukça yüksektir. Ve bunan paralel olarak da milli iradenin tecellisi de her zaman yüksek olmuştur. Bütün vatandaşlarımız verdiği oyların önemini, değerini gayet iyi takdir etmekte ve demokrasiye sahip çıkmaktadır. 14 Mayıs Türk milleti için yeni bir demokrasi şöleni olacaktır. Artık Türkiye adeta geçmiş son en az 72 yılın siyasi istikrarsızlık dönemini 2018 yılında tamamlamış ve aşmıştır. Türkiye’de istikrar kökleşmiş ve Türkiye adeta bir çınar gibi kök salarken aynı zamanda büyük ve hızlı bir yükselişe geçmiştir. Son 5 yıldaki gelişmelere baktığımızda artık Türkiye, dünyanın ufkunda bir yıldız gibi parlamaktadır. Bu istikrarlı yükselişin bu köklü gelişmenin devamı için yollardayız. Milletimizden yetki istiyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak 14 Mayıs’ta bir zaferle seçimleri gerçekleştirdikten sonra milletvekilleri olarak 600 milletvekili meclisimizde yemin törenimizi yapıp görevimize başlayacağımızı ümit ediyorum. Ayrıca nasıl 14 Mayıs anlamlı bir gün ise demokrasi tarihimiz bakımından milli tarihimiz bakımından da çok anlamlı bir gün olan 29 Mayıs’ta yani İstanbul’un fethi yıldönümünde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da mecliste yemin ederek göreve başlayacağına yürekten inanıyoruz. Ve milletimiz bu ruhsatı, bu yetkiyi ve görevi bizlere tevdi edecektir. Demokrasi bir rekabet ve yarış hadisesidir” dedi. 

Akçay, “Cumhur ittifakının karşısında da kendisini Millet İttifakı olarak tanımlayan, kendilerinin ifadesiyle 6’lı masa olarak ifade edilen ama aslında 7’li masa diyebileceğimiz bir Millet İttifakı var. Bütün bu iki ittifakın da partilerin de söylemleri,  kendi resmi açıklamaları, deklarasyonları ve altına attıkları imzalarla ölçülür ve mukayese edilir. Burada aziz milletimize ve Manisalı hemşerilerime çok önemli bir açıklamayı yani bütün parti liderlerinin altına imza attıkları resmi belgeyi milletimizin bilgisine sunmak istiyorum. Seçime az bir zaman kala milletimiz sandığa giderken bu altına imza atılan ittifak protokollerini mutlaka incelemeli, görmeli ve bizlerde anlatmalıyız. Elimdeki dosyada hem Cumhur İttifakı protokolü var ki liderlerin imzasıyla Yüksek Seçim Kurulu’na verilen bir resmi protokoldür. Bu resmi protokol ve duyuru aynı zamanda milletimize ve dünyaya yapılan bir duyurudur.  Cumhur İttifakı protokolünün altında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP Genel Başkanı bilge liderimiz sayın Devlet Bahçeli’nin, Büyük Birlik Partisi Başkanı sayın Mustafa Destici’nin ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı sayın Muhammet Ali Fatih Erbakan’ın imzası var. Bu protokolde diyor ki sadece bir satırını okumak istiyorum. Cumhur İttifakı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muhasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefini yakalama azmi ile milli ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk milletini ilelebet yaşatma iradesidir. Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp Türkiye’ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir. Ve bu ittifak Türkiye Yüzyılı vizyonuna sahip bir ittifaktır. Gelelim diğer Millet ittifakı protokolüne bu protokolün altında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ali Babacan, Gültekin Uysal, Ahmet Davutoğlu, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu’nun imzaları var 6 imza. Bu Millet İttifakında ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk var ne Türki Milleti var ne de Türkiye Cumhuriyeti’nin milli ve üniter bir devlet olduğuna ilişkin en küçük bir vurgu yok. Yani Millet İttifakı protokolünde Atatürk yok, Türk Milleti yok. Milli üniter cumhuriyetimiz yok. Peki ne var? Efendim özgürce yaşamaktan bahsediyor sanki özgür değilmişiziz gibi, efendim sürekli farklılıklarımızı vurgu yapıyor. Çoğulculuktan bahsediyor ve dillerinin altında bölücülük var. Fakat bu ittifakın altında imzası olmayan bir de HDP var. Bunu gizliyorlar. Çünkü asıl ittifak Cumhuriyet Halk Partisi ile HDP arasındadır. Diğer paydaşları figürandır. Bunların hiçbir hükmü yoktur. Bunlar hem bir noter masası gibi noter görevi görmekte hem de bir kumar masasına oturtulmuşlardır. Ve ayrıca Türkiye’nin geleceğine zar atılmaktadır. Milletimizin bu hakikatleri görerek gerekli değerlendirmeleri yapmalarını istiyoruz” dedi. 

MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, bayramların küskünlerin barıştığı özel günler olduğunu kaydetti. Tosuner, “24 Nisan Pazartesi günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Manisa’da miting gerçekleştirecektir. Bütün vatandaşlarımızı mitinge davet ediyorum.  14 Mayıs’ta Cumhur İttifakı galip gelecektir. Cumhurbaşkanımız ve bilge lider sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli öncülüğünde lider ülke Türkiye yolunda ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, deprem bölgesinde bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını iletti, bayramlarını kutladı.  Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Nazmi Akçay da Türk dünyasının, İslam aleminin bayramını tebrik etti.

Editör: Ali Gözen