Kongreye MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP MYK Üyesi Ali Uçak, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocakları Manisa İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, MHP eski İl başkanlarından Mesut Bayram Laçalar, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Bülent Kovancıoğlu ve partililer katıldı. Divan Başkanlığına Grup Başkanvekili Erkan Akçay seçildi. 

Mesir saçımında Manisa'da hava nasıl olacak? Mesir saçımında Manisa'da hava nasıl olacak?

MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, kongreye katılan herkese teşekkür etti. Başkan Özten, “Sadece Türkiye’de değil bütün dünyada bilinen bir gerçek vardır: Milliyetçi Hareket Partisi, Türk milletinin teşkilatçılık geleneğini hem sosyolojik hem de siyasi anlamda temsil eden bir demokratik oluşumdur. MHP siyasette sadece iyi bir oyun kurucu değil, oyun değiştirici ve yön verici bir aktördür. MHP bugünlere tezgâhları dağıtarak, dağlar misali engelleri aşarak erişmiştir. MHP’nin varlık sebebi milletimiz, milletimizin beka vesilesi MHP kadrolarıdır. Aziz Atatürk’ün "Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türk halkına Türk Milleti denir" tanım ve kavrayışıyla parlak bir geleceğe uzanıyoruz. Aynı zamanda; "Gelen Türk Asrı, Geleceğin Gücü Türkiye" hedefini yakalamak için mücadele ediyoruz. Bilge liderimiz ve genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin ortaya koyduğu bir şiar var. Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekilimiz, varlığından güç aldığımız, fedakârlık, şefkat ve özveri timsali Sayın Erkan Akçay, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Manisalı hemşehrilerimizi başarılı bir şekilde temsil etmektedir, teşekkür ediyorum.  Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün taraflı tarafsız kamuoyu araştırmalarında, halkımızın içinde olarak gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde, ortaya koyulan proje ve hizmetlerde kıymetli hemşehrilerimizin desteğini ve teveccühlerini her zaman kazanmıştır. Sayın Cengiz Ergün başkanımızın öncülüğünde, Manisa Büyükşehir Belediyesi,  kamu yararını ve çıkarını temel alarak, kamu kaynaklarını etkin ve etkili kullanarak,  çağdaş teknolojiden faydalanarak, vatandaş memnuniyetini esas alan, güler yüzlü ve çözüm odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde Manisalı hemşehrilerimize hizmet ediyor.  Cumhur İttifakı Türkiye’nin huzurlu, güvenli yönetimi için vardır. Türkiye Büyük Millet Meclisinde ve yerelde güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı, dünyada güçlü bir Türkiye demektir. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı güçlü ise “Lider Ülke Türkiye” hedefi, “Türk ve Türkiye Yüzyılı” vizyonu Allah’ın izniyle gerçekleşecektir. Huzurlarınızda ebediyete uğurladığımız tüm şehitlerimizi, tüm dava arkadaşlarımızı rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha yad ediyorum. Doğru olmanın, doğru kalmanın, doğru bakmanın ve dosdoğru yaşamanın örnekleri ülkücü ömürlerde gizlidir. Rabbim mahcup etmesin, yolda bırakmasın, husumet cephesine fırsat vermesin. Bu münasebetle sizleri ve aziz Türk milletini hürmetle selamlıyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene!” ifadelerini kullandı. Akçay, Uçak, Tosuner birer konuşma yaparak yeniden başkanlığa seçilen Şener Özten’i tebrik etti, görevlerinde başarılar diledi.  Başkan Özten, Erkan Akçay’a 1979 yılında MHP Genel Merkezi önünde arkadaşlarıyla birlikte yer aldığı resmi hediye etti.
MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten’in yönetim kurulunda Sabri Çıkı, Murat Uzun, Volkan Has, Serkan Özşen, İbrahim Erdem, Ali Taşuşağı, Sinan Göksel, Mustafa Uygur, İlker Gündüz, Nevin Kaleli, Mustafa Pala, Hasan Öksüz, Semih Erand, Mesut Bahadır Yavuz, Abdullah Karahan, Abdülkerim Karabulut, Ramazan Reka, Volkan Korkmaz yer aldı.

Editör: Ali Gözen