Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bugün (Salı) Güneydoğu Anadolu bölge geneli ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

60 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KOD

MGM tarafından 16 il için turuncu kodlu ve 44 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.  Manisa sarı kodla uyarıldı. 

 SARI KOD NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek

faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

 TURUNCU KOD NEDİR? 

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINAYA DİKKAT

Rüzgarın; bugün İç Ege, İç Anadolu Bölgesi, Batı ve Orta Akdeniz ile Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli yer yer fırtına, Burdur, Isparta, Antalya’nın iç kesimleri, Afyonkarahisar, Konya, Karaman, Niğde ve Kayseri çevrelerinde kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerinde hamleli tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Akdeniz’de Salı gece saatlerinden sonra, Doğu Karadeniz’de Çarşamba öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Marmara bölgesinin bugün çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların akşam saatlerine kaadar Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

MANİSA'DA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji’den alınan bilgilere göre Manisa’da havanın bugün gök gürültülü ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışlı Cuma gününe kadar etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü ise Manisa’da havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor.

CHP Manisa'dan '19 Mayıs’ta anlamlı yürüyüş CHP Manisa'dan '19 Mayıs’ta anlamlı yürüyüş

Manisa İçin 5 Günlük Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Manisa için 5 günlük hava durumu tahmini: Bugün için Manisa hava durumu Gök Gürültülü Sağanak Yağış, sıcaklık 18°. Yarın için Manisa hava durumu Yağmurlu, sıcaklık 17°. 6 Nisan 2023 Perşembe Manisa hava durumu Yağmurlu, sıcaklık 16°. 7 Nisan 2023 Cuma Manisa hava durumu Sağanak Yağmur, sıcaklık 17°. 8 Nisan 2023 Cumartesi Manisa hava durumu Parçalı Bulutlu, sıcaklık 19°.

Meteoroloji'nin Manisa için 5 günlük hava tahmini

Editör: Ali Gözen