ATO Congresium’da “Rotamız Net Pusulamız Millet” sloganıyla gerçekleştirilen İYİ Parti 3. Olağan Kurultayında, Genel Başkan Meral Akşener’in gelmesi ve delegeleri selamlamasının ardından Divan Başkanlığı oluşturuldu.

İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı, İYİ Parti Grup Başkanvekili Divan Başkanı Dursun Müsavat Dervişoğlu’nun yanı sıra Divan Başkan Yardımcıları İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ile İYİ Parti GİK Üyesi Kadriye Ünler’in seçilmesiyle çalışmalarına başladı.

Ardından da Kurultay Gündemi gereği, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

"BAŞARISIZLIK VARSA SORUMLU BENİMDİR"

İYİ Parti lideri Meral Akşener, kongrede konuştu. Sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşene, en büyük pişmanlığını CHP'den 15 milletvekili istemek olduğunu ifade etti. 

"Seçime girebilmek için CHP’den 15 milletvekili istedik hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum ancak o gün bugündür bu 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik." diyen Akşener, başarısızlık varsa sorumlunun kendisi olduğunu dile getirdi.

Öte yandan parti içinde de değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti lideri, "Bugün hesaplaşıyoruz. Hesap veriyorum, hesap soracağım sonra. Bu partide şımarıklık, hadsizlik, saygısızlık bitmiştir." dedi.

Akşener'in açıklamalarının satırbaşları şöyle:

5,5 yıl önce bu partiyi kuramazsınız dediklerinde kuracağız dedik, kurduk. Bu parti yaşamaz dediklerinde yaşatacağız dedik, yaşattık. Milletimizin sesi olacağız dedik, olduk. Siyasetin alışılmış düzenini bozduk. Dedikodu yapmak, iftira etmek, hakaret etmek yerine kapı zillerini çaldık. Biz daima hakikatin peşinden gittik. Şartlar ne olursa olsun hakikati söylemekten kaçınmadık. Yapılamaz denilen her şeyi yaptık.

Ben Meral Akşener, ben sadece oylarınızla genel başkanlığa seçilmiş, başka hiçbir sıfatı olmayan buradaki tek kişiyim! Beni, mansıpla satın alabilen oldu mu? Beni parayla satın alabilen oldu mu?

"EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM"

Seçime girebilmek için CHP’den 15 milletvekili istedik hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum ancak o gün bugündür bu 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik.

"HADSİZLİK, SAYGISIZLIK BİTMİŞTİR"

Başarısızlık varsa sorumlu benimdir. Başarı varsa sizindir. Kılıçdaroğlu’ndan randevu aldım gittik. İki parti yerel seçimlere birlikte gitmeyi teklif ettik, sonuçta bir başarı çıktı. Beni en çok etkileyen, üzen ne oldu biliyor musunuz? Beni en çok üzen "İstanbul'un seçimini biz değil HDP kazandırdı." oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Özgür Özel ile haftaya görüşeceğiz" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Özgür Özel ile haftaya görüşeceğiz"

Artık bu partide şımarıklık bitmiştir. Hadsizlik, saygısızlık bitmiştir! Herkes haddini bilecek. Sonrası çok ilginç oldu. Biz hariç herkes kazanmayı sağladı. O gün anladım ki, İYİ Parti, önemli bir kesim tarafından tehdit görülüyor; sadece iktidar değil, muhalefetin bir bölümü için de…

AKŞENER YENİDEN GENEL BAŞKAN

İYİ Parti'nin 3. Olağan Kurultayı'nda genel başkan seçimi için oylama tamamlandı.

ATO Congresium'da düzenlenen, Genel Başkan Meral Akşener'in tek aday olduğu kurultaya, 1350 delegeden 1070 delege katıldı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, tek aday olduğu seçimlerde yeniden genel başkan seçildi. Akşener 1151 oydan 1127 geçerli oyun tamamını alarak yeniden seçildi.

Kurultayda genel başkan seçiminin ardından delege, 50 üyeden oluşan Genel İdare Kurulu (GİK) ile 11 üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu'nu (MDK) belirleyecek.

GİK ve MDK seçiminde, blok liste yönteminin uygulanması bekleniyor.

Editör: Ali Gözen