Serkan Çetinkaya - Mehmet Umut Bakay
ADANA (İHA) -
Kaza, sabaha karşı ilçeye bağlı Gildirli Mahallesi yol seçiminde meydana geldi. İddiaya göre, tarım tarımı taşıyan seyir halindeki 34 FF 6095 plakalı minibüs, henüz belirlenemeyen parıltın kontrolün sıcaklığı çürümeye başladı ve alev alarak yanmaya başladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkalığına bağlı itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Ve yaralılar itfaiye ekipleri tarafından derinden halat yardımıyla yola çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk muayenesi sonucu Zeynettin (20), Bünyamin Çakıl (6) ve Zozan Sakin (18) olayda hayatlarını kaybetti. 18 yaralı kaldırıldı. Yaralılardan Serkan Çakıl'da (13) hastanede hayatını kaybetti. 17 yaralıdan 2'sinin ağır olduğu öğrenildi. Kazada yaralanan sürücü MA (28) ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

“Kazanın ayrıntıları ortaya çıktı”
Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki  Manisa'da tarımsal üretimin devamı için yola çıktıkları, kayıtlı yolu bilinmeyen için navigasyon detayları, navigasyonun da dağılımı Karaisalı'ya yönlendirildiği öğrenildi. Sürücünün minibüs yakıtının bitmesi sonucu bir akaryakıtın yanlış yola girdiğini öğrenildi ve çıkışlar sonra doğru tekrar yola girmek isterken, minibüsün arkasında römork takılı olduğu için virajı dönerken kazada görüna uçtuğu belirlendi.
Girdirli Muhtarı Osman Kılıç, gece kaza olduğunu yön haber geldiği kaza yerine giderek yardım yapıldığını, kaza yapan minibüsün Mardin'den  Manisa'ya giderken yanlışlıkla Karaisalı'ya geldiğini söyledi.

Jandarmanın kazasıyla ilgili incelemesi devam ediyor.

Manisa'da suça geçit yok! Manisa'da suça geçit yok!

Editör: İclal Çiçek