Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas, Ordu ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Güneydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Zeyrek'ten Metro İstanbul'a ziyaret: Mevzu Manisa'nın ulaşımı Zeyrek'ten Metro İstanbul'a ziyaret: Mevzu Manisa'nın ulaşımı

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Güney Doğu Anadolu'da güney yönlerden, hafif zaman zaman orta, yağış olan yerlerde kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Doğu Anadolu’nun kuzeyinin 2000 metre üzeri yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MANİSA'DA YENİ HAFTADA HAVA NASIL?

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre Manisa'da cuma gününe kadar havanın parçalı bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Sıcaklıklar kademeli olarak artmaya başlayak. Kent genelinde çarşama günü hava sıcaklığı 30 derece olacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Manisa için 5 günlük hava durumu tahmini: Bugün için Manisa hava durumu Açık, Güneşli, sıcaklık 25°. Yarın için Manisa hava durumu Açık, Güneşli, sıcaklık 29°. 8 Mayıs 2024 Çarşamba Manisa hava durumu Az Bulutlu, sıcaklık 30°. 9 Mayıs 2024 Perşembe Manisa hava durumu Bulutlu, sıcaklık 28°. 10 Mayıs 2024 Cuma Manisa hava durumu Gök Gürültülü Sağanak Yağış, sıcaklık 24°.

Editör: İclal Çiçek