Hakan Demir
MANİSA (İHA) -
Rusya'nın önde gelen kanallarından olan Rusya 1’e konuk olan Manisalı Gazeteci-Şair Hakan Demir, “Bu Sabah” programında Fatima Hashagulgova’nın sorularını cevapladı. Aynı zamanda Rusya 1 TV Müdür Yardımcısı olan Fatima Hashagulgova, ilk olarak Gazeteci-Şair Hakan Demir’e televizyonun canlı yayın stüdyosu ile arşiv bölümlerini gezdirerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Uzun yıllardır çeşitli TV kanallarında Hakan Demir ile Gönülden Düşenler isimli televizyon programını hazırlayıp sunarak şair ve sanatçıları konuk eden Hakan Demir, Rusya 1 TV’de Türkiye’deki çalışmalarından bahsetti.

Norm Ender'den Manisa'da muhteşem konser Norm Ender'den Manisa'da muhteşem konser


Hakan Demir, gelirini Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesine bağışladığı 'Gönülden Düşenler' ve 'Beşinci Mevsim Onuncu Köy' isimli şiir kitaplarından bahsederken, 'Geleceğim Bekle Beni' şiirini Türkçe olarak seslendirdi.


Hashagulgova’ya şiire nasıl başladığını anlatan Hakan Demir, gazetecilik mesleğinden televizyon programcılığına uzanan yolu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı "Halk Şairi" olma serüveninden bahsetti. Türkiye ve Rusya’nın iki dost ülke olduğunun altını çizen Demir, Türkiye’nin son yıllarda büyük gelişme kat ettiğini belirtti. Demir, Hashagulgova’ya yayın esnasında 'Beşinci Mevsim Onuncu Köy' isimli şiir kitabı ile Türk bayrağını hediye ederken, kendilerine gösterilen büyük ilgiden dolayı teşekkür etti. Hashagulgova ise Demir’e İngusetya Bölgesinin kültürünü ve müziklerini anlatan tarihi bir kitap hediye etti. Hakan Demir’i ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyleyen Fatima Hashagulova, Demir’i tekrar kanallarında görmek istediklerini belirtti.


Gazeteci-Şair Hakan Demir ise "Ülkemizi temsil etmenin mutluluğunu yaşadım. Türkiye'den Rusya'ya gönül köprüsü kurduk. Gösterdikleri büyük ilgiden dolayı tüm Rusya 1 Devlet Kanalının tüm ekibine ve tercümanlığımı yapan değerli kardeşim Aydın Nufarov'a çok teşekkür ediyorum. İnşallah Rus meslektaşlarımızı bizlerde ülkemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız" diye konuştu.

Editör: Ali Gözen