Yunusemre Belediyesi, Şehzadelere Belediyesi, Nihal Akçura Turizm ve Otelcilik Lisesi ve Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’nin destek verdiği projede 36 kadın eğitimlerini başarıyla tamamladılar. 2’si usta öğretici kendi kurslarını açtı. 5 kişi de usta öğreticiliği için sınavları bekliyor. Diğerleri ise yeni bir gelir kapısı ve trend olan e-ticaret yoluyla sipariş almaya başladılar ve girişimci bir kadın olarak hayallerine bir adım daha yaklaştılar. 

Manisa Kurucu İl Temsilcisi Uzm. Dr. Ümit Atman, “KADEM Manisa İl Temsilciliği olarak her geçen gün büyüyen bir aileyiz.  Kadınların siyaset, akademi ve çalışma hayatında daha adil fırsatlara erişimini destekleyen çalışmalar yürütüyor ve adalet merkezli söylemlerimizi yaymaya devam ediyoruz. 2023’ te de durmadan, yorulmadan çalıştık. Eylül 2022’ de; Manisa Yunusemre İlçe Belediye Başkanlığı, Şehzadeler İlçe Belediye Başkanlığı, Nihal Akçura Turizm ve Otelcilik Lisesi ve Yunusemre Halk Eğitim Merkezi ortaklığında imzalamış olduğumuz protokol kapsamında, uzun ve titiz çalışmalarımız sonucunda “Hamurunda Şefkat Var Mutfak Atölyesi” projemiz hayata geçti. Titizlikle yapılan görüşmeler sonrasında Manisa genelinde yaşayan öncelikle dezavantajlı ve sosyoekonomik seviyesi düşük kadınlarımız başta olmak üzere istihdamını pastacılık ve ekmekçilik üzerinden sağlamak isteyen, profesyonel kariyer planlamasını gastronomi üzerine inşa etmek isteyen, hobi amaçlı da olsa zamanını en verimli şekilde değerlendirip, beceri kazanmak isteyen kadınlarımızla görüştük ve aralarından 36 kişi belirlenen komisyon tarafından seçildi” dedi. 

MASKİ'den önemli duyuru! Tarih ve saat verildi.. Yeni tarife için sistemlerde güncelleme yapılacak MASKİ'den önemli duyuru! Tarih ve saat verildi.. Yeni tarife için sistemlerde güncelleme yapılacak

Kursa katılan kadınların iş sahibi olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan Atman, “Uzun bir sürece yayılan eğitim süresi boyunca toplam da 3 dönem kurs planlandı ve kursiyerlere atölyeler tahsis edildi. Profesyonel eğitimler verilerek pastalar, börekler ve ekmeklerin yapımını ve püf noktalarını uzman ellerin gözetiminde öğrendiler. Elbette bu süreç boyunca zaman zaman sıkıntılar yaşandı fakat yaşanan sıkıntıları birlik ve beraberlik düşüncesi ile aştık. Derdimizi birlikte paylaştık, gönül bağı kurduk ve kurmaya da devam ediyoruz. Haziran 2023’ te tamamlanan eğitimlerimiz sonucunda 36 kadınımız da başarı ile sertifikalarını aldılar. Aralarından 2 arkadaşımız Usta Öğretici olarak kendi kurslarını açtılar ve 5 arkadaşımız da usta öğreticilik sınavlarını bekliyorlar. Diğer arkadaşlarımız da yeni bir gelir kapısı ve trend olan e-ticaret yoluyla sipariş almaya başladılar ve girişimci bir kadın olarak hayallerine bir adım daha yaklaştılar. Ve yaşanan bu gelişmeler bizi daha da mutlu etmektedir. Bu süreç boyunca yanımızda olan ve desteğini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza ve destekçilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. 2023’ te başarıya giden yolda birlikte yürüdük ve kadınların onurla yaşayacağı adil bir dünya için 2024’ te de güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Ali Gözen