Tarihi Bedesten Salonu’nda düzenlenen toplantıda İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, 2024 yılında 1281 hacı adayının Manisa’dan hacca gideceğini ifade etti.

Müftü Kabukçu, "Yıllarca süren heyecanlı bekleyişin ardından hac ibadetlerinizi yerine getirmek üzere kutsal topraklara doğru yola çıkmaya hazırlanıyorsunuz. Her yıl büyük bir umutla beklediğiniz kutlu davete bu sene erişmiş olmanın mutluluğunu bizler de sizlerle birlikte yaşıyoruz." dedi.

İlçede Kut’ül Amare Zaferi’nin 108. yılı kutlandı İlçede Kut’ül Amare Zaferi’nin 108. yılı kutlandı

Hac ibadetinin Allah’a (cc) yakınlaşmak için gerçekleştirildiğinin altını çizen Müftü Kabukçu, "Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan, dilleri ve ırkları farklı olan Müslümanlarla aynı amaç doğrultusunda bir araya geleceksiniz. Hac insanın kendi dünyasına, mahşere ebedi aleme, tarihe, kardeşlerine ve rabbine yolculuktur. Takva dışında kimsenin kimseye bir üstünlüğü olmadığı şuuruna varacak, Allah’ın huzurunda mal, mülk, makam, mevki gibi farklılıkların önemsiz olduğunu ve bütün Müslümanların eşit olduğunu hissedeceksiniz. Giyeceğiniz beyaz ihramlarla ölümü hatırlayacak, ölmeden önce tövbe etme fırsatını yakalayacaksınız. Arafat sonrası müzdelife ve devamında mahşerin provasını yaşayacaksızınız. Hac, kişinin kendisini affettirme mekanıdır. Kendimizi orada affettirelim. Kabe-i Muazzama'da bütün insanlık için dua edelim. Rabbim sizi ve bütün hacılarımızı huzur ve afiyetle gidip  gelmeyi ve mebrur olan bir hac görevi yapmayı nasip eylesin" ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda hacı adaylarına Manisa İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü gönüllü gençleri tarafından Saudi Visa Bio uygulaması kullanılarak el ve yüz tarama işlemlerinde yardımcı olundu.

Manisa İl ve ilçe müftülüklerince 2024 yılı hacı adaylarına yönelik düzenlenecek eğitim seminerleri iki gün sürecek. Manisa il merkezinde seminerler 24-25 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Editör: Murat Yalçın