Haber: Ahmet ÜNSAL

Kulüp bazında yoğun sporcuya sahip olan İstanbul İBB, Eskişehir, Manisa, Isparta ve Kütahya illerini kapsayan 35 kulüpten toplamda 200’ün üzerinde para yüzme sporcusu katılım gösterdi.

2024 Ağustos ayında yapılması Uluslararası Para Yüzme Olimpiyat takvime bağlanan Paris’te Para olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek milli sporcu Sümeyye Boyacı da yarıştı.

ŞİMDİ SIRA TRABZON’DAKİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA

Bedensel Engelliler Federasyonundan statü gereğince ayrılan Para Yüzme yeni katılım gösterdikleri Yüzme Federasyonun çatısı altında Vizeler çerçevesinde yapılmaya başlanan Para Yüzme Bölge şampiyonlarının Eskişehir’de yapılan 2. Vizelerine Muhammet Keskin,Deniz Ünsal,Can Gündoğdu,Mehmet İlerü ve Nisa Kılıç isimli sporcular Antrenörleri Nurettin Karanarlık nezaretinde katıldıkları yarışlarda  7 Altın, 2 Gümüş, 5 Bronz olmak üzere toplamda 14 madalya aldı.

S5 kategorisinde yüzen Deniz Ünsal ve S9 kategorisinde Nisa Kılıç derecelerini düşürmeyi başardı.

Eskişehir’de yapılan Sınıflandırma ölçümlerinde S9 ‘dan S7’ye düşen Can Gündoğdu, iki gün süren zorlu yarışlarda  5 altın, 1 Gümüş, 1bronz elde ederken girdiği

400 serbest, 100 serbest, 200 karışık, 100 sırt., 50 kelebek te birincilik elde ederek Altın madalya kazandı. Gündoğdu, 50 serbestte Gümüş ve 100 kurbağ da bronz madalya elde etti.

Ölçümlerde S7’den S8’e yükseltilen en son katıldığı Belarus’taki yarışlarda Milli olan Muhammet Keskin ise 400 serbest ve 100 metre sırtta birinci olarak Altın madalya kazandı.

Keskin, 100 metre serbest Gümüş madalya alırken öte yanda da 200 karışık ,50 serbest ve 100 kelebek te de Bronz madalya aldı.

S6’de yüzen Mehmet İleru ‘da100 kurbağ da  Türkiye 3. Olup bronz madalya elde etti.

Manisalı sporcularla yarışlara katılım gösteren İzmir Mavi Kulaçlar Kulübü Antrenörü Deniz Öztürk Acuner, ilk kez yarışmaya getirdiği Malatya’daki Depremzede sporcusu Emirhan Geçkin girdiği tüm kategorilerde Türkiye 2. Liği ve Türkiye 3.lüğü olmak üzere toplamda 12 madalya kazanarak süper performans gösterdi. Bir yıl önce ailesi ile birlikte depremin yaşandığı Malatya dan İzmir Buca’ya yerleşen burada

Buca Begos Teknik koleji 9 sınıfta eğitimini sürdüren Emirhan Geçkin Trabzon ilinde yapılacak Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazandı. Neva Urhan ve Yaren Mert  50 metre serbestte  Türkiye 2. Elde ederek Gümüş madalyanın sahibi oldular. Miray Korkmaz S8’de

50 serbest altın, sırt 100’de Gümüş ve

50 serbest açıkta bronz aldı.

Manisalı yüzücüler Can Gündoğdu ve Muhammet Keskin’de Temmuz ayının sonlarına doğru Trabzon ilinde yapılacak Para Yüzme Türkiye Şampiyonasında Milli Takım Kadrosu ve Uluslar arası barajı aşmak için mücadele verecekler.

“YÜZME FEDERASYONU ENGELLİ SPORCULAR BULUNDURAN KULÜPLERDEN PARA İSTEME ISRARINDAN VAZGEÇMELİ”  

 Manisa Bedensel Engelliler Spor İl Temsilcisi Ahmet Ünsal, Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında engelli Para yüzücülerin Bedensel Engelliler Federasyonun bünyesinden çıkartılarak Yüzme Federasyonuna dahil edilmesi ile birlikte ciddi sıkıntılar yaşadıklarını bu sıkıntılar dolayısıyla da Bolu’da gerçekleştirilen yarışlara katılım gösteremediklerini belirtti.

Ünsal, “Engelli Para yüzücülerin spor yapmaları konusunda ve yarışlara katılım yönünde katılım sağlayan kulüplerden 6’şar bin lira Yüzme Federasyonuna ayak bastı parası istenmesini doğru bulmuyoruz.Kaldı ki kulüplerde ekonomik yönde ciddi sıkıntı içerisinde olmalarına karşın engelli sporculara kucak açıyorlar.Ancak Yüzme Federasyonun bünyelerinde engelli sporcuları bulunduran kulüplerden para istiyor olması külliyen yanlış.Bu paranın istenmesi bir çok kulübün bünyelerinden engelli branşlarını kaldırmalarına neden oldu.Spor Bakanlığımızın ve bölge milletvekillerinin bu konuya ciddiyetle yaklaşmaları gerekir.Aksi takdirde engelliler spor yapamaz durumuna gelecektir.Bir Bedensel Engelliler Federasyonu Konya’da yapılan Türkiye Şampiyonasına katılım ücretlerini aradan iki yıl geçmesine karşın yatırmamış olması da çok üzücü.Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün bu konuya da acilen bir çözüm getirmesini bekliyoruz.”

Filenin Sultanları’nın Milletler Ligi kadrosu açıklandı Filenin Sultanları’nın Milletler Ligi kadrosu açıklandı

 “ENGELLİ SPORCULARA DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRÜMÜZ VAR”

Ülkece içinde bulunan ekonomik zorluklar nedeniyle illerde yapılması faaliyet takvimine bağlanan sportif yarışmalara giderken Engelli sporculara her türlü desteği verenlere şükran borçlu olduğunu dile getiren Ahmet Ünsal;

“Özellikle Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetim Kurulu üyelerine,Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek ve yönetim kurulu üyelerine, Başkan Danışmanı Nihat Akyol,OSB Müdürü Funda Karaboran’a Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne engelli sporcularımıza gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz. İlgili Sivil Toplum Kuruluşlarımızın katkılarıyla Sporcularımızın gerek ülke içerisinde gerekse uluslararası düzeydeki başarılara imza atmayı ve Manisa ilimizi gururlandırmayı sürdüreceklerine inanmalarını istiyorum.”ifadelerine yer verdi.

Editör: Murat Yalçın