Vehbi Sarıhan
MANİSA (İHA) -
Bu yıl serasında ilk kez Emcelli Biberi yetiştiren ve olumlu sonuç alan çiftçi Nurullah Akbay (41) serasında bu kez de salatalık yetiştirerek ikinci ürünü almaya başladı.

Serada 2 bin kök salatalık yetiştiren Emcelli Mahallesinden Nurullah Akbay salatalıkları haftada iki gün toplayarak ürünleri toptan sattığını ifade etti. Nurullah Akbay, Emcelli Mahallesinde örnek bir sera yaparak da diğer çiftçilere de örnek oluyor.

Altın alacaklar dikkat! İbre aşağı yönlü Altın alacaklar dikkat! İbre aşağı yönlü



"Tek ürüne bağlı kalmamak gerekiyor"
Sarıgöl ve çevresinde tarımın sadece yıllık ürün veren bağcılık üzerine yoğunlaştığını kaydeden Akbay, mutlaka tarlalarda her mevsime göre ürün alınabilecek ürünlerin yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Akbay, "Bizim bölgemizde bağcılık yapan çok. Bu yıl bağlarda mildiyö nedeniyle zarar çok fazla. Bu da çiftçileri zor durumda bıraktı. Oysa sadece bağcılık değil de her mevsime göre sebzecilik yapılsa daha fazla gelir sağlıyor. Sebzecilik, yaz ve kış da olsa gelir sağlıyor. Serada ise daha ekonomik turfanda ürün alıyorsun ve iyi fiyatla satıyorsun. Yıllık ürüne bağlı kalmamak gerek. Birinden zarar etsen diğerinden kazanırsınız" dedi.

Emcelli Mahallesinde kendi evinin bahçesinde kurduğu soba ısıtmalı 600 metrekarelik serada salatalıktan sonra çeşitli sebze fidelerini yetiştirdiğini ifade eden Nurullah Akbay, seracılığın yaygınlaşmasının önemine de vurgu yaptı.

Editör: Ali Gözen