Büyükşehir'den Spilkent kura çekiliş tarihiyle ilgili önemli açıklama Büyükşehir'den Spilkent kura çekiliş tarihiyle ilgili önemli açıklama

AW076068_01
Alaşehirli aile 40 yaşından sonra üniversite okumaya başladı. Yazılım alanında iş sahibi olan 42 yaşındaki Mete Üründü ve ev hanımı eşi 40 yaşındaki Müşerref Üründü ile evliliklerinin 20. yılında üniversite okumaya başladı. Okulun sempatik öğrencileri haline gelen aileyi hem öğrenciler hem de öğretim üyeleri çok seviyor. 

"Okumak insanın yaşam azmini artırıyor" 
Alaşehir'de yazılım alanında iş sahibi olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksek Okulu Kooperatifçilik bölümünde okuyan Mete Üründü, "42 yaşındayım. 1998 yılında liseyi bitirdim. Okumanın yaşı olmamalı, İnternet üzerinden yaptığım araştırmalarda, insanlar özellikle 40 yaşından sonra üniversitede okumayı istiyorlar. Ancak toplumdan dedikodu endişesiyle okumaktan vaz geçiyorlar. Bence hayallerimizin peşinde koşmalıyız. Üniversite benim için bir hayaldi. Fakat liseyi bitirdikten sonra iş hayatına atıldım. Uzun yıllar iş hayatımı sürdürdüm. Daha sonra eşimle beraber üniversite okumak için ortak karar aldık. Sınavlara hazırlandık ve girdik. Eşim bağcılık bölümünde, ben kooperatifçilik bölümünde okuyorum. Okumak insanın yaşama azmini artırıyor. Eğer benim gibi düşünüp, üniversite okumak isteyen varsa, toplumsal etkilerden kurtulup, mutlaka okumasını tavsiye ediyorum, çünkü gerçekten okumanın yaşı yok ve yaşanmaya değecek bir ortamla karşılaşıyorsunuz." dedi. 
AW076068_04
"Üniversite okumak ikimizin de hayaliydi" 
Eşiyle birlikte en büyük hayallerinin üniversite okumak olduğunu dile getiren Alaşehir MYO Bağcılık bölümü öğrencisi Müşerref Üründü, "Eşimle ikimizin de hayali üniversite okumaktı. Ancak sosyal baskı ve çevre baskısı okula başlamamızı baya geciktirdi. Sonunda eşimle baş başa oturduk, değerlendirdik ve okumaya karar verdik. Sınavlara girip kazandıktan sonra, birlikte aynı okulda okumaya hak kazandık. İkimiz beraber okula gelip gidiyoruz. Eşim hem işini takip edebiliyor, hem de birlikte okula gelebiliyoruz. Ben ev hanımıyım, eşim yazılım iş koluyla uğraşıyor. Biz aynı zamanda bağcıyız. Bağımız var. Bağcılığı da teknik ve uygulamalı olarak öğrenip daha kaliteli ürün ve daha çok verim alabilmek için okumaya karar verdik. Ders çalışıyoruz, öğretmenimizin anlattıklarını not tutuyoruz. Öğretmenlerimiz de bize çok yardımcı oluyorlar. Bağcılık bölümünü seçmemin nedeni kendi bağlarımız var. Kendi bağlarımızdan daha kaliteli daha verimli nasıl ürün alabiliriz, bu alanda bilgi sahibi olmak istedik ve okumanın yaşı olmaz diyerek okumaya başladık.” diye konuştu. 
AW076068_06
"Başaracaklarından eminiz" 
Alaşehir MYO Öğretim Üyesi Dr. Nuray Cebeci, "Bu güne kadar evli ve 65 yaşlarına kadar öğrenci okuttuk ve mezun ettik. Şimdi de Mete – Müşerref Üründü çifti öğrencilerimiz oldu. İkisi de çok gayretli ve düzenli çalışıyorlar. Mete Üründü'nün ilk dersten itibaren bir organizasyon becerisi olduğunu keşfettim. Çünkü kooperatifçilikte böyle insana ihtiyaç var. Gelir gelmez öğrenciliğe adapte oldu. Derslere çalışıyor, ödevlerini yapıyor. Okumanın yaşı yok. Evli ve bir işleri olmasına rağmen, birden uyum sağlamaları bizim hoşumuza gitti. Başaracaklarından da eminiz."