MANİSA (İHA) -  Manisa'da Şehzadeler Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Kalbimdeki İyilik Filistin" temalı şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları sona erdi. İlk, orta ve lise öğrencilerinin katılım gösterdiği yarışmalarda öğrenciler Filistin'e duyulan sevgi ve yardımı ifade etmek şiir, resim ve kompozisyon hazırladı. Yarışma sonuçlarına göre belirlenen dereceye giren öğrencilere ödülleri, Şehit Fatih Kalu Kız İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen törenle verildi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli'nin de katıldığı ödül töreninde, öğrencilere çeşitli ödüller verildi. 
Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencileri tebrik etti. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise yaptığı konuşmada Filistin'de İsrail Devleti tarafından yapılan soykırıma dikkat çekerek "Mesele sadece Gazze ve Filistin meselesi değildir. Mesele Habil ve Kabil arasında başlayan mücadelenin 21. asra yansımasıdır. Dilimiz döndüğünce bunu herkese anlatmak zorundayız. Biz yapabileceklerimizden sorumluyuz. Yapabileceklerimizi yapmazsak hesaba çekileceğimize inanan insanlarız biz. Dolayısı ile bu yarışmalar bu büyük idealin somutlaşmış göstergeleridir. Filistin'i özgür bırakmak için daha çok okumalı ve çalışmalı, büyük Türkiye'yi inşa etmeliyiz. Siz yoksanız yaşanan zulmü durduracak kimse yok. Gençlerimiz, eserleriyle Filistin'e destek olmanın yanı sıra sanat ve edebiyat alanındaki yeteneklerini de sergilediler. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi. 
Daha sonra yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, Filistin'e duyulan destek mesajları eşliğinde takdim edildi. İlkokul Resim Yarışması kategorisinde 1. Ceren Gürbüz, 2. Şerife Baturoğlu, 3. Nil Şarlayan; Ortaokul Resim Yarışması kategorisinde 1. Zehra Şahin, 2. Beyza Cihan, 3. Fatma Uçar; Şiiir Yarışması kategorisinde 1. Zeynep Zengi, 2. Yiğithan Dinç, 3. Şengül Karaduman; Kompozisyon Yarışması kategorisinde 1. Dilan Sevgi, 2. Beyza Erdem, 3. Gülnur Bakay oldu. Şehzadeler Belediyesi tarafından birincilere tablet, ikincilere dijital saat, üçüncülere kalem seti hediye edildi. 

AW098306_07

AW098306_06

Özgür Özel: "Ben 6 okun altısına da aşığım" Özgür Özel: "Ben 6 okun altısına da aşığım"

AW098306_05

AW098306_04

AW098306_03

AW098306_02