Türkiye yağışlı havanın etkisi altına girdi. Ülkenin önce batısında, sonra Anadolu'da yağmur geçişleri olacak. Sıcaklıklar 3-4 derece azalıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Burdur, Eskişehir, Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın batı, Antalya'nın iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Balıkesir ve Bursa’nın kuzey kesimleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nın doğusu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'de güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ege bölgesinde hava parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 

Manisa'da hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji’den alınan bilgiye göre Manisa’da hafta sonu havanın sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Manisa için 5 günlük hava durumu tahmini: Bugün için Manisa hava durumu Kısa Süreli Gök Gürültülü Sağanak, sıcaklık 27°. Yarın için Manisa hava durumu Hafif Yağmurlu, Aralıklı Güneşli, sıcaklık 27°. 1 Ekim 2023 Pazar Manisa hava durumu Hafif Yağmurlu, Aralıklı Güneşli, sıcaklık 25°. 2 Ekim 2023 Pazartesi Manisa hava durumu Parçalı Bulutlu, sıcaklık 26°. 3 Ekim 2023 Salı Manisa hava durumu Parçalı Bulutlu, sıcaklık 27°.

Manisa Kebabı'nın yeni ekürisi dökülmeyen ayran Manisa Kebabı'nın yeni ekürisi dökülmeyen ayran

Editör: Ali Gözen