Bakan Işıkhan video konferans ile Manisa İİMEK toplantısına katıldı... Çalışmalar aktarıldı Bakan Işıkhan video konferans ile Manisa İİMEK toplantısına katıldı... Çalışmalar aktarıldı

MANİSA (İHA) -

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün deşifresine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, örgütün askeri mahrem ve emniyet mahrem yapılanmasında faaliyet yürüttüğü tespit edilen 10 şüpheli ile örgütün kripto haberleşme programı olan Bylock kullanıcısı 5 şüpheli şahsa yönelik, Manisa merkez ile Akhisar, Alaşehir, Saruhanlı, Soma, Kırkağaç, Gölmarmara ve Turgutlu ilçelerinde bu sabah saat 07.00’de eş zamanlı olarak şüpheli şahısların yakalanmalarına, suç ve suç unsurlarının ele geçirilmesine yönelik 'Kıskaç' ismi verilen operasyon düzenlendi. Operasyonda Ö.F.B., A.Ö., S.K., S.S., S.C., R.G., V.T., Z.S., O.K., A.E., G.B., C.U., S.K., Ü.Ş. ve H.P. isimli 15 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli şahısların emniyetteki sorgularının devam ettiği öğrenildi.

Araması bulunan 2 şahıs tutuklandı
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği görevlilerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda ise biri cinayet diğeri de 36 farklı suçtan olmak üzere kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 2 şahıs yakalandı. Şahıslar sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.
Hakkında 36 ayrı yakalama kararı olan ve 49 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 2016 yılından itibaren firar olan E.Ö. (49) isimli şahıs Yunusemre ilçesinde yakalandı. Cumhuriyet Başsavcılıklarınca hakkında 36 ayrı yakalama emri bulunan şahsın yapılan GBT sorgusunda; dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, özel belgede sahtecilik, parada sahtecilik, mala zarar verme, hakaret, hükümlü veya tutuklunun kaçması suçlarından toplam 49 yıl 10 ay hapis cezası ile arandığı tespit edilerek gözaltına alındı. E.Ö. bugün sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
Şehzadeler ilçesinde ise Manisa İlamat ve İnfaz Bürosunca tasarlayarak adam öldürme suçundan, Araklı Sulh Ceza Hakimliğince hükümlü veya tutuklunun kaçması suçlarından toplam 27 yıl 1 ay 22 gün hapis cezası ile arandığı tespit edilen M.Ç. (32) gözaltına alındı. M.Ç. bugün sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Editör: Ali Gözen