Manisa Valisi Enver Ünlü, Yunusemre ilçesindeki 1034 öğrencinin eğitim gördüğü Sekiz Eylül İlkokulunda düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Programına katıldı. Programa Vali Ünlü’nün yanı sıra Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Aktaş, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli,  Manisa Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ergün Aksoy, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Gözde Aytaç katıldı. 

Büyükşehir’den Manisalı öğrencilere çevre bilinci eğitimi Büyükşehir’den Manisalı öğrencilere çevre bilinci eğitimi

Yeni dönemin öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olmasını dileyen Ünlü, ilk ders zilini de çaldı. Vali Ünlü, eğitimin ailede başladığını ikinci dönemin ise okullar olduğunu belirtti. Vali Ünlü, okul çağına gelen her öğrencinin eşit şartlarda eğitim imkanlarından faydalanmasını sağlamak, onları geleceği hazırlamanın başta devletin olmak üzere bütün kamu ve kuruluşların, eğitimcilerin, ailelerin en önemli görevi ve sorumluluğu olduğunu kaydetti. Vali Ünlü, iyi yetişmiş bireylere hem ülkemizin hem de dünyanın ihtiyacını olduğunu vurguladı. 

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, “Cumhuriyetin ilanından hemen sonra Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; ‘’Efendiler, en önemli en mühim mesele eğitim meselesidir. Eğitimdir ki bir milleti ya hür bağımsız şanlı bir topluluk olarak yaşatır veyahut esaret ve sefalete mahkûm eder. Biz eğitimciler, öğretmenler bu idrak ile büyük ülke güçlü Türkiye idealine inanarak çocuklarımız ve elbette yarınlarımız için tüm gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız.   Yarınlarımızın teminatı öğrencilerim; Bu salondan tüm Manisalı öğrencilerime duyurmak isterim ki; bizim yegâne varoluş amacımız sizsiniz. Okullarımız siz olmadan çok anlamsız. Sizlerle birlikte dört duvar ete kemiğe bürünüyor ve hayat buluyor. Bizler sizler için buradayız, yürüdüğünüz kutlu eğitim yolunda, maarif davamızın tüm yoldaşları ile size hizmet etmek en büyük sorumluluğumuz. Çünkü sizler tıpkı bu topraklarda yetişmiş ecdatlarınız gibi gelecekte çok büyük insanlar, önemli liderler, Fatih'ler Kanuni'ler olacaksınız ve bizler hep yanınızda olacağız” dedi. 


 Uğureli, “Sözüm odur ki eğitim tek ayaklı bir masaya benzemez. Masanın bir ayağı eksik olsa ayakta duramaz. O yüzden çocuklarımızın eğitim hayatını hep birlikte sürdürmeliyiz. Eğitim sorumluluğu tek başına öğretmenlerimin taşıyamayacağı kadar ağır. Sizden ricam odur ki lütfen çocuklarımızın hayat yolculuğunun en önemli paydaşı olduğunuzu biliniz ve okullarımızla, öğretmenlerimizle tam bir koordinasyon içinde olunuz. Biz eğitim yöneticilerin kapıları sizlere her daim açıktır. Mon sözlerimi öğretmenlerim için söylemek istiyorum. Yükümüz ağır yolumuz uzun. Çok şeyden feragat ederek çok çok çalışacağız çok yorulacağız ancak biliyoruz ki yürüdüğümüz yol çok kutlu. Sizler çok kıymetlisiniz, benim naçizane şu an söyleyeceğim hiçbir söz kıymetiniz anlatamaz lakin alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz buyuruyor ki; şüphesiz ben bir muallim olarak gönderildim. Öyle sanıyorum ki bu benzetme bizim erişebileceğimiz en yüksek mertebe” diye konuştu. 

Sekiz Eylül İlkokulu Müdürü Kemal Akkaya, Milli Eğitim Bakanlığının hedefleri doğrultusunda yeni eğitim öğretim dönemine başladıklarını ifade ederek, yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. Öğrenciler şiirler okudu. Halk oyunları ve Türk bayraklarıyla gerçekleştirdikleri gösterilerle büyük beğeni topladı. Konuşmaların ardından Vali Ünlü öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çalarak yeni dönemi başlattı.  Ünlü ve protokol üyeleri daha sonra sınıflarda ziyaret ettikleri öğrencilere, kırtasiye malzemeleri hediye etti.

Editör: Ali Gözen