Bölgede yapılan Manisa’da Şehir Hastanesi’ne kısa yoldan ulaşmak isteyen mahalle halkı ise her gün tehlikeleri göze alarak karşıya geçiyor. Özellikle bebekli aileler, çocuklar, yaşlılar demirler arasında geçmeye çalışıyor. TCDD 3. Bölge Müdürlüğü bu sorunu çözmek için alt geçit yapmaya karar verdi.  Devlet Demiryollarına bağlı ekipler alt geçit için ilk kazmayı vurdu. Alt geçidin 1 ay içerisinde tamamlanması ve açılışının yapılması planlanıyor.
Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Fevzi Kayacan ise tren yolunda bulunan üst geçitlerin yakın zamanda kaldırılması için çalışma başlattıklarını belirtti. Kayacan, “Devletimize, demir yolları ekibine,  Şehzadeler Belediyemize teşekkür ediyoruz. İnsanlar buradan gelip geçtiklerinde çok mağdur oluyordu, hep sorun yaşıyorduk. Buradan sadece Adnan Menderes Mahallesi ve Akpınar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar geçmiyor, başka mahallelerden de insanlar burayı kullanıyor.  Bundan dolayı bu alt geçidin yapılacak olması vatandaşları tehlikelerden kurtaracak” dedi. 
Alt geçit eksikliğinin bölge halkı için büyük bir sorun olduğunu belirten Akpınar Mahallesi muhtarı Bişar Saknuk, projede emeği genlere teşekkür etti. Saknuk, “Çocuklarımız, hanımlarımız, yaşlılarımız demirler arasında geçip çok sıkıntı çekiyordu. Hızlı tren daha önce buradan geçecekti, ondan dolayı üst geçitler yapıldı, ancak vatandaşlar pek tercih etmedi. Ancak hızlı tren projesi buradan kaldırıldı, çevre yoluna alındı.  Allah nasip ederse de bu demir yolları da devletin imkanları dahilinde birkaç yıl sonra çevre yolunun altına alınacak. Yaklaşık 10 bin nüfuslu Akpınar Mahallesi ile Adnan Menderes Mahallesi arasında hastanenin yapılmasıyla birlikte olumlu giderler oldu” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim