Demirci Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları ve buzlanma tehlikesi nedeniyle Demirci ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarımızda eğitim-öğretim gören öğrencilerimiz için 16 Ocak Çarşamba günü eğitime 1 gün ara verilmiştir" denildi. 
Selendi'de okulların tamamında kar nedeniyle 16 Ocak Çarşamba günü eğitime ara verildi. Selendi Kaymakamı Can Atak, olumsuz hava şartları ve buzlanma tehlikesi nedeniyle ilçe genelinde taşıma yoluyla eğitime erişen öğrenciler için ve ilçe merkezi dışında kalan mahallelerde okulların tamamındaki öğrenciler için yarın eğitime ara verildiğini söyledi. 
Kula ilçesinde öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sonrasında yollar ulaşıma kapatılırken, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçeye bağlı tüm okullarda eğitime 16 Ocak Çarşamba günü bir günlük ara verildi. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Kula Kaymakamı Kemal Duru açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu ilçemiz merkezi ve ilçeye bağlı mahalle okullarımızda eğitim gören öğrencilerimiz için olumsuz hava koşulları nedeniyle 16.01.2019 Çarşamba günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir." 

Editör: TE Bilişim