HABER: DİYAR ASLAN
TÜİK, 2018 yılı nüfus verilerini açıkladı. Buna göre, Manisa'nın 2018 yılı nüfusunun 1 milyon 429 bin 643 olduğu açıklandı. En kalabalık ilçe 239 bin 324 nüfus ile Yunusemre oldu.
NÜFUSLARI İLÇELERDEN BÜYÜK
Yunusemre ilçesinde yer alan Muradiye ve Güzelyurt mahalle nüfusunun, Köprübaşı, Gölmarmara, Ahmetli ve Selendi ilçe nüfusundan fazla olması dikkat çekiyor. TÜİK'ten alınan bilgilere göre, 2018 yılı Muradiye Mahalle nüfusu 22 bin 348, Güzelyurt Mahalle nüfusu ise 21 bin 136 olarak kayıtlara geçti. Merkez ilçelerden daha az nüfusa sahip olan ilçe nüfusları ise Köprübaşı 13 bin 347, Gölmarmara 15 bin 247,  Ahmetli 16 bin 530 ve Selendi 20 bin 291 kişi olarak ölçüldü.

NÜFUS ARTIŞINDA İKİ ÖNEMLİ ETKEN
Nüfusa göre Manisa'nın en büyük mahallesi olan Muradiye'nin mahalle muhtarı Eyüphan Aykıran, nüfus artışında iki önemli etkinin olduğunu dile getirdi. Manisahaberleri.com'a konuşan Muradiye Mahalle Muhtarı Eyüphan Aykıran, "Muradiye'nin hızlı gelişmesinin sebebi, başta sanayinin bölgemizde olmasıdır. Sanayi açısından çok göç alan bir yerdir. Her ilden insanlar geliyor çalışmaya. En uygun yer olduğu için de Muradiye'ye yerleşmeyi tercih ediyorlar. İkinci etken de üniversitemiz. Öğrenciler artık mahallemizin içinde ikamet etmeye başlıyorlar. Yoğun bir talep var. Bundan dolayı Muradiye epey revaçta bu ara" dedi.

MURADİYE'DE HERKES EVİNİ MÜTEAHHİDE VERMEK İÇİN YARIŞTI
Aykıran, şunları söyledi;
"Muradiye müteahhitlerin de gözbebeği oldu. Burada çok eski yapılar vardı, Muradiye kentsel dönüşüme girince herkes evini müteahhide vermek için yarıştı adeta. Bu da ayrı bir etkendir. Muradiye beldeyken 6 bin 800 nüfusu vardı, 2014 seçimlerinde 4 bin 500 seçmenimiz vardı. O zaman bu kadar gelişmemişti. Daha doğrusu o zaman imarımız açılmamıştı. İmar açılınca bu yana bir akın başladı."
Editör: TE Bilişim