Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 dönem belediye başkanlığı yapan isimleri istirahate çekeceklerini söyledi.
Buna göre Manisa’da, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ile Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı takılıyor. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene genel seçimlerde milletvekili aday adaylığı için istifa etmişti. Ergene, görevi başında bulunsaydı oda aday olamayacaktı.
BAŞKA BİR İL YA DA İLÇEDE ADAY OLABİLİRLER
Fransa ziyaretinin ardından dönüş yolunca gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, dördüncü dönem isteyenlerin başka bir yerde il ya da ilçede başkan adayı olabileceğini ifade etti.
Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi: "Büyük şehirlerimiz üzerindeki çalışmalarımızın çok çok önemi var. Belli bir noktaya kadar geldik, devam edeceğimiz arkadaşlar var. Ama üç dönem mantığı diye bir anlayış var. Üç dönem belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımızı da büyük oranda istirahate çekeceğiz. Tamamına yakını için geçerli. Çünkü halk değişim istiyor. Üç dönem aynı yerde belediye başkanlığı yapmış arkadaşlara dördüncü dönem için aynı yeri düşünmüyoruz.
Ha ne olabilir? Dördüncü dönem bir başka yerde bir başka il veya ilçede belediye başkanı adayı olabilir. Bu daha ziyade ilçeler bazında böyle olur."

Editör: TE Bilişim