Manisa’da ekmeğin 1 lira 50 kuruş olacağı yönündeki iddialar gündeme gelirken, Şehzadeler ilçesine bağlı Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan esnaflar ekmeği 75 kuruştan satmaya başladı. Toptan ekmek satan bir fırının ekmekte yaptığı indirim sonrası, mahalleli ekmeği 50 kuruş daha ucuza satın alıyor.
FIRIN İNDİRİM YAPINCA…
Bakkal esnafı Nizam Eblem, “Yaklaşık 8-9 aydır fırıncıların anlaşmasından dolayı ekmek düzenli bir şekilde 1 lira 25 kuruşa satılıyordu. Daha önce fırınını devreden bir abi tekrardan fırınını geri aldığı için müşteri toplamak için ekmeği 1 lira 25 kuruştan, 75 kuruşa düşürdü. Esnaf da ilgi gösterince fiyatlar düştü. Mahallede bulunan onlarca esnaf 75 kuruştan satıyor. Esnafın yüzde 10’u eski fiyatla ya da 1 liraya satmaya çalışıyor. Ekmek aldığım fırıncıya indirim talebinde bulunduk, ‘Ben o fiyattan veremem’ dedi. Biz de mecburen diğer esnaflara ayak uydurmak için ucuz veren fırından ekmek almaya başladık” dedi.
SATIŞ VAR, KAR YOK
Ekmek satışından yalnızca 5 kuruş kazandıklarını belirten Eblem, “Biz ekmeği 1 lira 25 kuruştan satıyorduk. Mahallede bulunan pastane ekmeği 75 kuruştan satmaya başladı. Haliyle ekmek satışlarımız düştü. Birkaç bakkal eski fiyatla satmaya devam ettik. Daha sonra diğer dükkanlar da 75 kuruşa satınca biz de mecbur 75 kuruşa satmaya başladık. Ekmek satışından para kazanmıyoruz. Ekmekten 5 kuruş kazanıyoruz onu da poşet parası ve veresiyelere sayarsak neredeyse hiç para kazanmıyoruz. Bakkallar, Fırıncılar, Esnaf odalarının elinden geleni yapmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim