HABER: Ahmet ÜNSAL

Çok Özel buluşma Çok Özel buluşma

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Hatıplar mahallesi üst bölgesinde ormanlık alanda öğle saatlerinde çıkan yangın rüzgarında etkisiyle yerleşim yerlerini tehdit etmeyi sürdürdüğü gibi yanma şiddetini devam ettiriyor.

Bir mahallenin tamamen yanması, tedbiren de bir mahallenin boşaltılmasıyla tehtini sürdürmeye devam eden Orman yangın bölgesine giden Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden yerinde bilgi almaya bölgeye yardımların hızlı bir şekilde ulaştırılması için gerekli direktifleri veriyor.

GECE GÖRÜŞLÜ 4 HELİKOPTER SABAHA KADAR GÖREV YAPACAK

Vali Karadeniz, Saruhanlı devam eden orman yangınıyla ilgili son durum hakkında bilgi vererek; “Öncelikle yangının çıkış nedenini jandarma birimlerimiz dört koldan başlattıkları çalışmalarla hem karadan hem de havadan Dronlarla tespit etmeye çalışıyorlar.

  Öğle saatlerinde Saruhanlı ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Hatıplar mahallesinin üst bölgesindeki ormanlı alanından başlayan rüzgarında hızıyla yönünü Sarısığırlı mahallesine çeviren yangın bu yerleşim birimizdeki evlerin tamamen yanmasına neden oldu. Yangının kontrol altına alınabilmesi için yangın bölgesine İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 10 uçak, şuanda 4’ü gece görüşlü olmak üzere toplamda 9 helikopter, AFAD, Sağlık birimleri, 200 orman ve kamu görevlisi, Manisa Büyükşehir itfaiyesinin tüm birimleri, arazözler, dozerler ve su tankerleri yangını kontrol altına alabilmek için mücadele veriyor. Yangın bölgesinde rüzgar etkisini yarın akşama kadar sürdüreceği bilgisini aldık. Tedbiren Sarıçam mahallesini tedbiren boşaltmaya başladık. Devletimiz tüm birimleri ile yangını kontrol altına alabilmek için seferdir.” İfadelerinde bulundu.

Editör: Murat Yalçın