Seçkin yayınevleri ve sevdiğiniz yazarlarla buluşmaya hazır mısınız? Manisa 6. Kitap Fuarı 22 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde ziyaretçilere açılıyor.

 detail-photo-fancybox-1
Manisa’nın en kapsamlı kültür şöleni olan fuarda yüz binlerce kitap ve onlarca yayınevini Manisalıların ayağına geliyor.
SNS Fuarcılık tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan fuarda önemli yazar ve çizeler de kitaplarını okuyucuları için imzalayacak.  

Katılımcı yayınevi ve yazar listesi çok yakında SNS Fuarcılık’ın sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

detail-photo-fancybox-2

ONUR KONUKLARI 
Bu yıl kitap Türk Edebiyatının önemli isimlerinden Buket Uzuner ve son yıllarda adından söz ettiren Manisalı yazar Bahadır Yenişehirlioğlu fuara onur konuğu olarak katılacak.  

Buket Uzuner kimdir? 

1955 yılında Ankara’da doğan Buket Uzuner Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden mezun olmuştur. 
Çağdaş Türk romancıları arasında yer alan Buket Uzuner'in kitapları Türkiye’de bestseller olmuş ve 4 ayrı dilde yayınlanmıştır.

Kuzey Amerika, Kuzey Sahra Afrikası ve Avrupa’ya uzun tren seyahatleri yaparak gezi yazarlığı alanında başarılı eserler sundu.

Araştırmacı ve öğrenci olarak yurt dışında kazandığı bursların dışında çocuk bakıcılığı, garsonluk, barmen ve aşçılık yaparak geçimini sağladı. 

Yazar olabilmek için akademik kariyerine son verdi. Sinema, turizm ve reklam alanında çalışmaya başladı. 
Buket Uzuner İki Yeşil Su Samuru romanı ile popülerlik kazanmaya başlamış Kumral Ada Mavi Tuna, Uzun Beyaz Bulut ve Gelibolu isimli kitapları ile de edebiyat dünyasının önemli yazarlarından biri olmuştur. 

Buket Uzuner’in hikâyeleri Varlık, Sanat Olayı, Yaşasın Edebiyat gibi dergilerde yayınlandı.

Rapsodi isimli kadın dergisinde kadın ve gezi sayfaları hazırladı. İkinci romanı olan Balık İzlerinin Sesi hem yurt içi hemde yurtdışında büyük ses uyandırdı. 1993 yılında Yunus Nadi roman ödülünü aldı. Aynı sene İngiliz Kültür Derneği’nin davetlisi olarak Cambridge Edebiyat Konferansı’na katıldı. Bir yıl sonra ise Almanya edebiyat turnesine çıktı. 
Türkiye P.E.N yazarlar derneği, Edebiyatçılar Derneği ve TWUC üyesi olan Buket Uzuner Gezginler Kulübünü ’de kurucuları arasındadır. 

Remzi Kitapevi yabancı edebi biyografiler editörlüğü yapmıştır. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Yılın Romanı Ödülü’nün sahibi oldu. Uzuner’in kitapları 19 ayda 26 baskı yaparak Türkiye’de en çok okunanlarından olmuştur. 

Buket Uzuner Sabah Magazinin düzenlediği Türkiye Cumhuriyeti’nin 75. Yılında İz Bırakan 75 Kadın listesinde yer almıştır.

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU KİMDİR?
Bahadır Yenişehirlioğlu İzmir’in ilk belediye başkanı yenişehirli Ahmet efendinin torunu, taşra eşrafından, köklü bir aileye mensup. 1962'de Manisa Akhisar’da doğmuş. Lisesi’ni bitirdikten sonra empresyonizmin izlerini takip etmek için Paris’e gitmeye niyet etmiş bir ara. Annesinin "kulağı kesik Van Gogh gibi mi olacaksın?" iğnelemesi üzerine hukuk okumaya karar vermiş.

Dokuz eylül üniversitesi hukuk Fakültesi’nden 1985'te mezun olduktan sonra serbest avukat olarak çalışmaya başlamış. Ama hiçbir zaman sadece cübbesinin altında yaşayan bir adam olmamış. Her vesileyle dünyayı dolaşmış.

Çin, Fransa, ispanya, İsviçre, İtalya, Almanya, Avusturya, Belçika, İngiltere, Hollanda, Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Fas, Tunus, Mısır, İran, Pakistan, İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün, Suriye, Dubai, Bahreyn, Azerbaycan gibi ülkelerde antropoloji, sosyoloji, yönetim bilimi ve hukuk çalışmaları yapmış.

Bir ayağı dünyayı dolaşırken, diğer ayağı doğup büyüdüğü ilçede sabit kalmış.

Yüreğinin sesine kulak verip Avukatlık mesleğini sonlandırıp, çok istediği Edebiyat dünyasına 2011 yılında gemileri yakarak adım atmış.

Son dönemin en iyi çıkış yapan yazarlarından ve aktörlerinden Yenişehirlioğlu’nun

Eserleri:

Mesir coşkusu Muradiye'ye taşınıyor Mesir coşkusu Muradiye'ye taşınıyor

Beyaz Usta Siyah Çırak / Kerime / Son Hasat / Aşk Cephesi / Aşk Çölü / Kanaviçe / Kara Güneş / Tahta At / Hünkârım

Yenişehirlioğlu Yer aldığı diziler ve sinema filmleri, katıldığı televizyon programları ve seslendirdiği kliplerle önemli bir kitlenin dikkatini çekmeyi başarmış biri. Hele Yedi Güzel Adam da canlandırdığı sahaf İsmail Bey karakteri, Sevda Kuşun Kanadında Saatçi Hüsnü, Payitaht Abdülhamid de Tahsin Paşa, Direniş Karatay ve Vecihi Hürkuş filmlerindeki Ratip Albay ve Alpdoğan bey karakterlerindeki yorumu ile oyunculuktaki başarısının uzun soluklu olacağının ipuçlarını vermiş.

Sosyal medyada samimi ve sıcak iletişimi ile zoru başaran ender yazarlardan.

Yenişehirlioğlu Romancı ve Aktör kişiliği ile pek çok ödülünde sahibi, evli ve iki çocuk babası

Editör: Ali Gözen