Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, basın mensuplarıyla bir ataya gelerek son günlerde kulüple ilgili ortaya atılan iddialara çok sert yanıt verdi.

Bazı çevrelerce MASKİ’den su paralarının Manisa FK’ya aktarıldığını iddia edildiğini hatırlatan Mevlüt Aktan, “Bunu söyleyenler böyle bir durumun zaten mümkün olmadığını biliyor. Sayıştay var. Denetim var. Nasıl belediyenin parası kulübe aktarılabilir? Bu iddiayı ortaya atanlara sesleniyorum. Size 3 gün süre veriyorum. İspatlamazsanız şerefsizsiniz.” dedi. 

Mevlüt Aktan, kulüplerin zararda olduğunu hatırlatarak, “Ben bu kulübe bugüne kadar 7 milyon dolar harcadım. Çıksın biri ben bedava devredeceğim. Verdiğim parayı da hibe edeceğim. Sadece 10 gün bu kulübü yönetsinler. Yönetemezler. Bunlar bir tavuk çiftliğini yönetemez… “

Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek'in Manisa FK'yla ilgili sözlerine ilişkin sert bir yanıt verdi. Aktan, kulübün faaliyetleri ve misyonu hakkında önemli açıklamalarda bulunurken, CHP’li Zeyrek’e, “Biz Atatürk ve cumhuriyet felsefesinde devam ediyoruz. Ana hedefimiz bu… Kendisinden randevu istiyorum. Burayı kapatacak ne yapacak? PKK/YPG kampı mı yapacak?” sorusunu yöneltti.

“Bu Sorumluluğu Taşıyabilecek Olanlara Sesleniyorum”

Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, kulüp ile ilgili eleştirilere ilişkin, “Bugün Manisa’da bir kişi gösterin, her yıl yaklaşık 10 bin çocuğa hizmet veriyoruz, spor yaptırıyoruz. Yüzlerce insan çalıştırıyoruz. Ben Yönetim Kurulu Başkanı olarak bütün sorumluluğu ben üstümde taşıyorum. Ben neden bu sorumluluğu üstümde taşıyorum. Gelsin başkası taşısın… Yarın burası borçlansa, parasını ödeyemese şahsi olarak sorumluyum. Ben de Manisa halkına ve başta Ferdi Zeyrek olmak üzere bu siyaseti ağzına alanlara sesleniyorum, bu sorumluluğu taşıyabilecek olan varsa, bunun altına girmek isteyen varsa hem maddi olarak hem de manevi olarak ben buradayım, hemen anahtar teslim.” dedi.

“Manisa FK’yı Kapatıp PKK Kampı Mı Yapacak?”

Başkan Aktan, “Bu kulüp ne yapıyor? Bu kulüp, 10 bin çocuğa her yıl hizmet veriyor. Bunu yaparken hangi felsefe ile yapıyor? Kötü alışkanlıkları olmasın, ahlaklı, eğitimli olsun diyoruz. Biz Atatürk ve cumhuriyet felsefesinde devam ediyoruz. Ana hedefimiz bu. Bizim hayatımız böyle, kendi şahsi felsefemiz de bu…  Biz bu çocuklara nutuk dağıtıyoruz Ferdi Zeyrek iyi dinle... Cemaat yuvası değil burası, burası PKK/YPG kampı değil, burada cumhuriyetçi, Atatürkçü çocuklar yetiştiriyoruz burada… (Ferdi Zeyrek için) O iyi duysun, Atatürk’ün kurucu olduğu siyasi partinin temsilcisine söylüyorum. Yanlış felsefe ile hareket ediyor. Biz her zaman siyasetten uzak durduk. Bana bir kişi gelsin, bir sporcu, bir sporcu ailesi, bir çalışan gelsin siz siyasi baskı yapıyorsunuz desin, ben bu işi bırakır giderim. Senede 10 bin, 6 yılda 60 bin çocuk eder. Bir kişi söylesin hangi eğitimi hangi vermeye çalışıyoruz? Kendisinden randevu istiyorum. Burayı kapatacak ne yapacak? PKK/YPG kampı mı yapacak? Demlenecek mi burada?” şeklinde konuştu.

6. etabın startı Kuşadası'nda verildi... Tur bugün Manisa'dan geçecek 6. etabın startı Kuşadası'nda verildi... Tur bugün Manisa'dan geçecek

Editör: İclal Çiçek