Turğay Duyar
MANİSA (İHA) - 
Panel, MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Atike Pınar Erdoğan moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panele MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artuner Deveci ve MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Cüneyt Balcıoğlu ve öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

Tıp Fakültesi Dekanı Artuner Deveci’nin açılış konuşmasının ardından konuşan Doç. Dr. Atike Pınar Erdoğan, her yıl düzenlenen etkinlikler sayesinde kanserle mücadelede başarının arttırılmasının hedeflendiğini söyledi. Doç. Dr. Erdoğan, "Kanser, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de giderek artan bir sağlık problemi haline gelmiş ve bireyler üzerinde maddi ve manevi yük oluşturmaktadır. Bu önemli sağlık sorununa dikkat çekilmesi, toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası olarak belirlenmiş olup her yıl düzenlenen etkinlikler sayesinde kanserle mücadelede başarının arttırılması hedeflenmektedir." dedi.

Manisa'da kaç doz aşı uygulandı? İl Sağlık Müdürlüğü açıkladı Manisa'da kaç doz aşı uygulandı? İl Sağlık Müdürlüğü açıkladı

Panelistlerden Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Erol Ozan tarafından "Kanser Hastalarına Psikolojik Destek Yaklaşımları" Hafsa Sultan Hastanesi Diyetisyeni Hale Aslantaş tarafından "Kanser Hastaları için Güncel Beslenme Önerileri" başlıklı konuşmalar yapıldı.

Panelde meme kanseri tedavisini tamamladıktan sonra başarıyla meslek hayatlarına devam eden iki güçlü örnek olarak MCBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Pınar Arpacı ve Bornova Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yelda Yiğit de kanser hastalarına umut veren konuşmalarını gerçekleştirdi.

Editör: İclal Çiçek