Haber: Ahmet ÜNSAL

Muradiye Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kampüsün deki Fen Edebiyat Fakültesi Mezuniyet törenine CBÜ rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç,Rektör yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakülte Dekanı Prof.Dr.Mustafa Kazaz,Genel Sekreter Vekili ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bora Canbula, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Fehmi Bardak, Mühendislik Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ahmet Türk, Şehzadeler Belediye Başkan yardımcısı Haşim Yener Bilir, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Abdulah Ölmez, AFAD il Müdür vekili Fikret Deniz, CBÜ öğretim üyeleri ile öğrencilerin anne ve babaları katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesinin en köklü öğretüim üyelerinden Doç.Dr. Cengiz Çakaloğlu, 1985 yılından buyana öğrencilerinin mezuniyet törenlerine katıldığı bu yılda 47.Yılında mezunlarını hayat mücadelesine uğurlamanın farklı bir heyecanını ve gururunu yaşadı.

Mezun olan öğrencilerini kutlayan Fen Edebiyat Fakülte Dekanı Prof.Dr.Mustafa Kazaz;“Biz burada bugüne kadar 14 bin’in üzerinde bilim insanını mezun ettik.Bizler onları donanımlı yolcu ediyoruz.Yolları açık olsun” dedi

REKTÖR ATAÇ; “SİZLER VE ONLAR ZOR OLANI BAŞARDINIZ"

Rektör Ataç; mezun olan öğrencilere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözüyle seslenerek; “Ey Yükselen yeni nesil istikbal sizindir Cumhuriyet’i biz kurduk onu yaşatmak, ileriye götürecek sizlersiniz.Yapacağınız işin kendinize yakışan iş olduğunun bilincinde olun.Çocuklarımız ile 20 yıl boyunca sınavlara girip çıktınız ve çocuklarınızı bugünlere taşıdınız bundan dolayı CBÜ ailesi olarak sizleri yürekten kutluyorum.Çünkü sizler anne ve babalar olarak zor olanı başardınız.Evlatlarınızı emekleyen konumdan yürüyen ve koşar konuma getirdiniz.Çocuklarınızla gurur duyunuz” dedi


 

Öğrencilerin mezuniyet törenindeki sahnedeki yerlerine giderken onları kampüsteki can dostları onları bu yolculuğunda biran olsun yalnız bırakmadı.

Fakülteyi birincilikle bitiren Sanat Tarihi öğrencisi Ayşe Dinamit’in mezuniyet belgesi ve plaketini Rektör Ataç verirken, ikinci olan Sosyoloji Bölümünden Damla Ozan’ın diplomasını Fen Edebiyat Fakülte Dekanı Prof.Dr.Mustafa Kazaz verirken üçüncü olan İngiliz Dili bölümü öğrencisi Öykü Parlıklı’nın diplomasını ise Genel Sekreter Vekili Canbula teslim etti.

Törende en dikkat çeken gelişmelerden birisi ise türbanlı öğrenci Ayşe Nur Göktürk’ün kepini yere düşürmesi ve onu yerden alan öğretim üyesinin alıp başına takması idi.

Sosyoloji bölümü öğrencisi diplomasını almaya Atatürk posteri ile gelmesi törene katılanlardan uzun süre alkış aldı…

Okullarda müfredat değişiyor: Yeni taslak bugün açıklanacak Okullarda müfredat değişiyor: Yeni taslak bugün açıklanacak

Editör: Ali Gözen