Manisa Azerbaycan Kültür Evi Başkanı Seyfettin Ayakyay, programa katılan herkese teşekkür etti. Müslüm Oğuz, Kerbela olayının insanlığa yakışmayan bir vaka olarak gerçekleştiğini kaydetti. Oğuz, Kerbela’da Hz. Hüseyin ve beraberindekilerle birlikte suyunda hainler tarafından oklandığını, 6 aylık çocuklardan dahi suyun esirgendiğini ifade etti. Oğuz, “Kerbela içimizde bir yaradır. Kerbela yaşandı ama daha bitmedi. Kapanmayan bir yaradır. Peygamber Efendimizin bir yarasıdır. Bir taht kavgası değil, bir insanlık kavgasıdır Kerbela’daki olay” diye konuştu. 

Ayyıldız Ehlibeyt Camii Alimi Göksal Atalay, şehitlerimizi rahmetle andı. Kerbela olayının basite alınacak bir olay olmadığına dikkat çeken Atalay, “Kerbela’da şehit olan şahsiyet küçük torun değil, küçük şahsiyet değil. Toplum içerisinde Hz. Hüseyin ve Hz. Hamza’dan bahsedildiğinde sadece işte onlar Peygamber Efendimizin torunudur deniliyor. Oysa öyle değil. Hz. Hüseyin’i tanımamız gerekir Kerbela’yı anlamamız için. Kerbela’yı anlayabilmek için Kur’an’ın hedefini bilmemiz gerekir. Kerbela’yı anlayabilmek Peygamber Efendimizin gelişini anlayabilmemiz gerekir. Hz. Hüseyin hicretin 4. Yılında Şaban ayının 3’ünde Medine’de dünyaya geliyor. Babası Hz. Ali’dir, annesi Hz. Fatma’dır. Peygamber Efendimize götürüyorlar. Öpüyor, kokluyor, gözyaşı döküyor. Soruyorlar Ya Resullah niye ağlıyorsun diye. Buyuruyor ki Cebrail (a.s) haber getiriyor bana. Allah’ın kelamını getirdi. Kucağımdaki bu Hüseyin’i Kerbela’da şehit edecekler diyor. Bu Kerbela olayını yapan Emevi zihniyeti Yezid’dir. Muharrem ayında yaşandığı için Muharrem ayı bir matem ayıdır” dedi.  Programa Gökçeören (Menye) Derneği Başkanı Yunus Erdil, Ardahanlılar Derneği Başkanı Orhan Dalbudak, Ahlatlılar Derneği Başkanı Çelebi Aslan, Etkinlik-Sen Manisa İl Başkanı Yalçın Taşdemir, Gazeteci ve Yayıncılar Derneği Başkanı İsmail Aydın, Ayyıldız Ehlibeyt Camii Derneği Başkanı İdris Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Erkek öğrenciler etek giyip peçe taktı! Gösteriye soruşturma Erkek öğrenciler etek giyip peçe taktı! Gösteriye soruşturma

Editör: Ali Gözen