Manisa’nın Turgutlu yolu dün feci bir kazaya sahne oldu. Manisa Turgutlu karayolu cezaevi ışıkları yakınında meydana gelen zincirleme kazada tanker ve tırın arasında kalan 2 otomobil adeta hurdaya döndü. Araçlardan birinin arkası adeta yok oldu.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Hurdaya dönen araçların içindeki yaralılar çıkartılarak, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Kısa süre Manisa Turgutlu yolu trafiğe kapanan yol araçlar yoldan çekilmesinin ardından yol trafiğe açıldı.

Başkan Akın'dan SMA’lı minik Feyyaz için dayanışma çağrısı Başkan Akın'dan SMA’lı minik Feyyaz için dayanışma çağrısı

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olması tek teselliydi.

ARACIN MARKASI TARTIŞMA KONUSU OLDU

Kaza esnasında tırın adeta kağıt gibi ezdiği aracın arkası yok oldu. Bu görüntü haberin yayınlanmasıyla birlikte tartışmaları da beraberinde getirdi. Aracın markası üzerinden eleştiriler yapıldı. Oysa kazanın oluş şekli, yolun tek şeride düşmesi ve tır sürücüsünün dikkatsizliğiyle ilgiliydi. Turgutlu yolunda yıllardır bitmek bilmeyen yapım ve onarım çalışmaları sık sık kazalara davetiye çıkarıyor.

Dün meydana gelen kaza bunlardan sadece biriydi. Yolun her onarım çalışmasında tek şeride düşürülmesi sürücüleri canından bezdirmiş durumda. Yapıldıktan hemen sonra yolda lastik izleri ve çukurların oluşması mühendislik hatalarından kaynaklanıyor. Her onarım çalışmasında devletin bütçesinden ciddi paralar harcanıyor. Ancak Turgutlu yolu bir türlü duble yol rahatlığına kavuşamadı.      

Vatandaşlar bunun nedeninin açıklanmasını bekliyor.   

Editör: Murat Yalçın