Zeyrek, toplu ulaşım sorunu ile ilgili çözüm yolu gösterdi Zeyrek, toplu ulaşım sorunu ile ilgili çözüm yolu gösterdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 5 günlük hava tahmini raporunu yayımladı.

Cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak artan hava sıcaklığının, ülkenin genelinde mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmininde bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin güney ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Balıkesir’in batı ilçeleri ile Denizli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. 

Hava kirliliğine dikkat! 

Yayımlanan rapora göre; önümüzdeki 5 günlük süreçte hava sıcaklıklarının, Ankara'da 16, İstanbul'da 21, Antalya'da 21, İzmir'de 20, Manisa'da 22, Samsun'da 14 Diyarbakır'da 16, Adana'da 22 dereceye yükselmesi bekleniyor.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan ise  Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgesinde sıcaklıkların artacağını ve şubat ayının kurak geçeceğini bildiridi.  

Çalışkan, "Rüzgarlar hafif, o yüzden hava kirliliği artmaya başladı. Bahar tadında bir hava olacak ancak soluduğumuz hava temiz olmayacak." dedi.

Manisa'da hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Manisa için 5 günlük hava durumu tahmini: Bugün için Manisa hava durumu Parçalı Bulutlu, sıcaklık 19°. Yarın için Manisa hava durumu Az Bulutlu, sıcaklık 20°. 26 Şubat 2024 Pazartesi Manisa hava durumu Hafif Yağmurlu, Aralıklı Güneşli, sıcaklık 17°. 27 Şubat 2024 Salı Manisa hava durumu Bulutlu, sıcaklık 20°. 28 Şubat 2024 Çarşamba Manisa hava durumu Az Bulutlu, sıcaklık 22°.

Editör: İclal Çiçek