Manisalı öğretmen Murat Gökyıldız son günlerin en çok konuşulan ismi. Manisa’da yaptığı etkinliklere tanınan Bilim Sanat Merkezi öğretmenlerinden Murat Gökyıldız ilk romanı Simmüz ile büyük yankı uyandırdı. 

Yıllar süren bir emeğin ürünü olan Simmüz, hem ismiyle hem de kapak tasarımıyla beğeni topladı. 
Manisa Bilim ve Sanat Merkezinde öğretmenlik yapan Murat Gökyıldız, 2004 yılında köy okullarının bilgisayarlaşması kapsamında yürüttüğü proje ile yılın öğretmeni seçilmişti. Milli Eğitim Sisteminin çeşitli kademlerinde yöneticilik görevlerini başarıyla üstlenen Murat Gökyıldız, ulusal ve uluslararası pek çok organizasyonda da Manisa’ya ve ülkemize pek çok başarı getirirken, ekim ayında Karina Yayınevinden basılan 248 sayfalık Simmüz isimli ilk romanı ile de tüm dikkatleri üzerine çekti.

Manisahaberleri.com Genel Yayın Yönetmeni Murat Yalçın’ı ziyaret ederek kitabı Simmüz’ü imzalayan Gökyıldız, yazarlık serüveniyle ilgili de açıklamalar yaptı.   
-Simmüz’e ilgi nasıl?   
-Harika gidiyor. Kitapevlerinde satışlar oldukça tatmin edici. Gelen kitaplar hızlı bir şekilde tükeniyor. Söyleşiler ve imza günleriyle ilgili randevu programları netleşiyor. 10 Şubat’ta Magnesia AVM’de bir imza günü etkinliği düzenleyeceğiz.  Yunusemre Kent Konseyi de bir etkinlik düzenleyecek. Söyleşimiz olacak. 
-Kitap yazdıktan sonra hayatınızda neler değişti? 
-Kitap çıktıktan sonra hayatımda birçok değişti. Çok değişik bir saygınlıkla karşılaştım. İdarecilik yaptığım, öğretmenlikte gördüğüm saygınlıktan farklı bir şey. Toplumun yazara sanatçıya karşı olan saygınlığı çok farklı bir lezzet. Bu çok hoşuma gitti. Bu parayla satın alınamayacak bir şey.  
-Bundan sonra ne yapacaksınız? Mesela yeni bir kitap yazmak gibi…     
-Yeni kitap var planda. Birine başladım bile… Konusu günümüz Yusuf ve Züleyhalarını romantik ve dramatik bir şekilde ele alacağım. Orijinal fikir ve yaşanmışlıkları olan varsa bunları da dinleyebilirim. Bunun dışında bir kitabın daha hazırlıkları var. Onun konusu sürpriz. 

-Simmüz’ün üzerindeki resim neyi anlatıyor? 
-İki yaz evvel romanımla ilgili düşüncelerimin yavaş yavaş kağıda düştüğü dönemde konu bir anda bitmişti. Hayallerim yıkılmış, üzgündüm. Çünkü roman yazmak için yola çıkmıştım ve kitabı tamamlayamama korkusu sarmıştı. Evde bir gün kahve pişirdim ve hiç huyum olmamasına rağmen ters kapattım. Gayem içinden bir kelime yakalamaktı belkide. Çünkü bir kelime bir paragraf, bir paragraf birkaç sayfaya dönüşebilirdi. Fincanı öylece unutmuşum. Akşam fark edip açtığımda yıllardır oluşturmaya çalıştığım Sabiha’nın fincanın dibinde oluştuğunu gördüm. Ve ondan sonra tekrar bir heves ve aşk doğdu. Derken kitabı yazmaya devam ettim. Falımda Sabiha çıkmıştı. Ve kapaktaki o resim fincanda çıkan siluetin ta kendisidir.  

-Simmüz’ün anlamı ne? 
-Anlamı söylenmez. Anlamını merak eden okuyucularım kitabı okurlarsa bu sorunun cevabının bulabilecekler. 
Neden Simmüz? 
Bu da hayata bir kelime daha katmak içindir belki de…

Editör: TE Bilişim