Saç ekiminde FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) tekniği saç dökülmesi olan hastaların kıl köklerinin yoğun olduğu bölgelerden seyrek olan bölgelere teker teker aktarılmasını sağlayan bir estetik operasyondur. FUE saç ekimi tekniğinde genel olarak kafa derisinde kelleşmenin olduğu bölgelere dökülmeye karşı duyarlı saç kökleri donör yani ense bölgesindeki sağlıklı saç köklerinin transfer edilmesiyle gerçekleştirilir. FUE tekniği ile ense bölgesinden ekilmek üzere alınansaç kökü greftleri analiz edilerek tekli ya da çoklu saç yapısı ve doğal çıkış yönüne göre doğru bir şekilde ayrıştırılması çok önemlidir. Saç kökü analizi sırasında alınan saç köklerinin dışarıda çok fazla bekletilerek herhangi bir şekilde zarar görmemesi çok önemlidir.
Neşter kullanılmadan gerçekleştirilen bu teknikte saç köklerinin özel bir iğne ilehassas bir şekilde çıkarılması yöntemine dayanmaktadır. Saç köklerinin şerit halinde değil de tek tek alınması operasyon sırasındaki doku hasarını eski yöntemler ile kıyaslanamayacak kadar düşürmektedir. Bu avantajından dolayı saç ekimi işleminde en fazla tercih ve tavsiye edilen saç ekim tekniğidir.
İnce uçlu iğneler ile saç folikülleri hassas bir şekilde donör alandan tek tek alınarak seyrelmenin olduğu alana yine teker teker ekilir.  Bu sayede şerir halinde yara ve dikiş izleri oluşmaz, donör bölgesi de alıcı bölge de kısa süre içinde estetik bir görünüme kavuşur.

FUE saç ekim tekniği nasıl yapılır?
Nakil edilmek üzere alınan saç greftlerinin ayrıştırma işleminin tamamlanmasının ardından, saç dökülmesinin başladığı yani saç ekiminin yapılacağı bölgedeki saç kökleri için kanallar açılmaya başlanır. Ayrıştırılan saç kökleri bu açılan saç kökü kanalların içine tek tek yerleştirilir. FUE tekniği ile saç ekimi işleminin en önemli kısmı bu aşamadır.Alanında uzman bir estetik cerrah ve ekip ile doğru planlanmış ve uygulanmış bir estetik operasyonla saç ekimi geçirildiği belli olmayacak şekilde ameliyatı tamamlayabilir.Başarılı olması için ön saç çizgisinin, yüz çevresindeki saç yoğunluğunun, ekilen saçların çıkış yönünün doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir.
Ön saç çizgisi ne demektir?
Ön saç çizgisi, donör bölge saç alanının yoğunluğu, saç seyrekliğinin boyutu, saçın dökülmeye devam etmesi, kişinin yaşı göz önüne alınarak saç ekim ameliyatı en doğru şekilde tasarlanmalıdır. Ön saç çizgisi doğal saçta kişiye özel girintiler ve çıkıntılar oluşturur, saçın yoğunluğu ise ön kısımlarda hafif tepeye doğru artarak devam eder. Saçın birden yoğun bir şekilde yükselmesi çim adam gibi rahatsız edici bir görünüme yol açabilir. Saç ekim işleminin başarısız ve anormal görünmesine neden olan en büyük sorun budur.
Saçın çıkış yönü önemli midir?
Sağlıklı bir saçta tek bir tek bile diğer saçlardan farklı bir yöne doğru çıksa insanı rahatsız eder. Saçın birbiriyle aynı yönde uzamaması özellikle kısa saçta insanın yaşam kalitesini düşüren sorunlara yol açabilir. Doğal görünüm ve kullanışlı saçlara sahip olmak ve saç ektirme işleminden pişman olmamak için saçın çıkış yönünün birbiriyle uyumlu ve doğal saçla aynı yönde olması çok önemlidir.
Ense bölgesindeki saçlar neden dökülmez?
Donör ya da alan denilen ense bölgesindeki saçlar testosterona karşı duyarsız olduğu için dökülme sorunu yaşanmaz.Ense bölgesindeki saçların dökülmeye karşı duyarsız olması nedeni ile saç ekim işleminde bu bölgedeki saç kökleri kullanılır. Eğer başka nedenlerden dolayı donör bölgesindeki saçlarda da dökülme olduysa gerekli olan saç kökleri vücudun başka bölgelerinden elde edilir.
FUE tekniği ile saç ekimi işlemi sonrası nasıldır?
FUE saç ekimi operasyonundan sonra ekilen saç köklerinden çıkan saçlar normal olarak ortalama bir ay içerisinde dökülür. Bu dökülme işleminin tamamlanmasından sonra ekilen saç köklerindenortalama 5 ay içerisinde kalıcı olmak üzere yeni saçlar çıkar.
Saç ekim işleminde tercih edilen tekniğe göre ekilen köklerin tutunmasında % 90’lık bir başarı yakalanabilir. Operasyondan sonraki ilk yıkama estetik merkezimizde saç ekiminizi yapan ekip tarafından yapılır. Operasyondan sonraki iyileşme sürecini hızlandırmak için hasta ekibimiz tarafından ayrıntılı olarak bilgilendirilir.
FUE saç ekimi tekniğinde saç ekimi cerrahı nasıl seçilmelidir?
FUE saç ekimi tekniği ile ameliyat son yıllarda kellik sorununa en kalıcı çözümü sunan ve en sık uygulanan bir estetik operasyondur. Hatta günümüzde saç ekimi operasyonlarında estetik cerrahlar tarafından en fazla tercih edilen saç ekimi tekniğidir. Ancak FUE tekniği ile yapılan saç ekiminde başarılı olma oranın artması için alanında uzman estetik cerrah, tecrübeli bir ekip ve tam teşekküllü bir hastane ortamında yapılması gerekir.
Saç ekimi operasyonunun başarılı olmaması durumunda düzeltilmesi en zor estetik işlemlerden biridir. Bu nedenle estetik cerrahın da, saç ekim merkezinin de çok doğru bir şekilde seçilmesi gerekir. Saç ekim işleminizin başarılı olması için saç ekim teknikleri ve saç ekim ameliyatında dikkat edilmesi gerekenler hakkında ayrıntılı bir bilgi sahibi olunması çok önemlidir.
FUE saç ekimi tekniğinin fiyatı ne kadardır?
FUE saç ekimi operasyonlarında fiyat kişiye özel belirlenir. Alınan ve ekilen saç kökü sayısı, kelleşmenin seviyesi, uygulanan tekniğin özelliklerine göre fiyatlandırma değişiklik gösterir. Saç ekimi muayenesi sırasında hastaya ameliyatın detayları ve fiyatlandırma hakkında ayrıntılı olarak bilgi verilmektedir.

Editör: TE Bilişim