HABER:Cemil Seval - Mert Demir

MHP Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 3'üncüsü düzenlediği Hemşeri Dernekleri Festivali kortej eşliğindeki yürüyüşle başladı. Uluparktan başlayan yürüyüşe MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Baro Başkanı Av. Zeynel Balkız, Manisa Tİcaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Coskun, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Geriter ve 25 hemşeri derneği ile vatandaşlar katıldı. Meşaleler eşliğinde düzenlenen yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda 25 hemşeri derneğinin kendi yörelerine kültürel değerlerini sergilediği serginin açılışı yapıldı.

Serginin açılışında konuşan MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Türkiye'ye örnek olacak bir festivali yapıyoruz. İnsanın doğduğu yer değil, doyduğu yer önemlidir. Hangi ilden gelirsek gelelim, nereli olursak olalım Türkiye'de aynı topraklarda ve aynı çatı içerisinde yaşıyoruz. Biz bu topraklarda kardeşiz. Bu birlikteliği ve kardeşliği Doğusu ve Batısıyla, Kürdü ile Türkü ile bu ülkenin topraklarına nasıl koruduysak, bugünde bu birlikteliğin asla bozulmayacağını gösteriyoruz" dedi. Başkan Ergün, daha sonra beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte hemşeri derneklerini stantlarını gezerek, yöresel yemeklerden tattı.

Festivalin açılış konserinde ünlü sanatçı Alişan sahneye çıktı. Türkiye'nin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu belirten Alişan, "Türk'üz, Türkiyeliyiz. Bu topraklar içerisinde hepimiz kardeşiz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi hiç bozmasın" diye konuştu. Konserde, Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, vatandaşlarla birlikte halay çekti.

Editör: TE Bilişim