Henüz satışa çıkmamasına rağmen dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Murat GÖKYILDIZ’ın kitabı okurlarıyla ilk kez 36. ULUSLARARASI TÜYAP KİTAP FUARINDA buluşacak. Ardından tüm yurtta kitap satılan mağaza ve internet sitelerinden okuyucularının beğenilerine sunulacak.
Murat GÖKYILDIZ Simmüz’de hem konusu hem uslubüyle okuyucusunu sarsacak. Simmüz’ün içinde öyle satırlar var ki hem bir sonraki sayfaya geçmek için sabırsızlanacak hemde bir önceki sayfayı yeniden yeniden okumak isteyeceksiniz. Bu duygu sizi hırpalayacak…
Güçlü bir editoryal kadro ile çalışan Yazar Murat GÖKYILDIZ eseriyle edebiyat dünyasına hızlı bir giriş yapacak gibi görünüyor.

Murat Gökyıldız kimdir?
Bilim ve Sanat Merkezinde öğretmenlik yapan yazarımız 2004 yılında köy okullarının bilgisayarlaşması kapsamında yürüttüğü proje ile yılın öğretmeni seçilmişti. Milli Eğitim Sisteminin çeşitli kademlerinde yöneticilik görevlerini başarıyla üstlenen Murat GÖKYILDIZ ulusal ve uluslararası pek çok organizasyonda da ilimize ve ülkemize pek çok başarı getirmiştir.

Kitabı yazmaya nasıl karar verdiniz?
Öğrencilik yıllarımın başından beri yazıya karşı merakım çok yoğundu. Ortaokul sıralarımda iken bayram ve tören programlarının şiir ve konuşma metinlerini öğretmenlerim bana hazırlatıyorlardı. Yazıdan aldığım keyif beni her daim diri tuttu. Yaşadığım sürece gördüğüm ve duyduğum her şey zihnimde kendiliğinden yazıya dönüşüyordu. Yaprağın rüzgârda havalanışı, annesinin kucağından etrafını seyreden bebeğin göz bebekleri, tren vagonlarının raylar üzerinden gidişindeki sesler, öğrencilerimin koridorlardaki koşturmalarının ardından terli terli musluklara el uzatışları, ağlara takılan balıklar, bit pazarında yeni sahiplerini bekleyen yırtık, siyah-beyaz bir fotoğraf, “eskiciiii”, “simitçiiii” sesleri ve bunlar gibi yaşamın içindeki her detay benim için yazıyla nasıl ifade edilir sorusuydu.
Bunları yıllarca biriktirdim zihnimde, mayalanmalarını bekledim… Bu süre zarfında “Şiir Ormanı” ve “Hayalim Hayalin Olsun” adlı iki kitabın da editörlüğünü üstlendim. Bunlardan Şiir Ormanı adlı kitabın satış gelirleri ile binlerce fıstık çamın fidanının toprakla buluşmasını sağladım. Diğer kitabın gelirleri ilede ekonomik seviyeleri alt grupta olan öğrencilerin hayallerini gerçekleştirdim.
Sanatın toplum için olduğu felsefesiyle yaşadığım sürece meğerse pişiyormuşum. İçimdeki dizginlenemez yazma isteği bende roman yazma isteğini doğurdu. Kurguladığım olayların örgüsünde aşk ile dramın iç içe dengeli bir düzeyde harmanlandığı Simmüz’ü yazdım. 248 sayfalık romanımda herkes kendinden bir şeyler bulacak.
Yoğun ve titiz bir çalışmanın ürünü olan Simmüz’ün içinde önce kaybolacak, sonra tekrar kaybolmak isteyeceksiniz. Her kayboluş sizi kendi iç dünyanızda yeni buluşlara sürükleyecek.

Editör: TE Bilişim