Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala: "Manisa'da belgesellerin ardı ardına çekilmesi ve bu çekimlerin Obasya'da yapılıyor olması bizleri çok mutlu etti. Yönetmenle, yapımcıyla ve oyuncularla burada sohbet ettik. Film çekimine çok uygun bir ortam olduğunu belirttiler. Altuncan Hatun belgeseli, Adeta bir film platosu gibi dizayn edilen Obasya'da yeni film ve belgesellerin çekileceğinin işareti olarak algılanıyor. Biz buraya Türkiye'deki film yapımcılarını bekliyoruz. Belgesel, dizi ve film çekmek isteyenler buraya gelebilirler ve bu tarihi mekanı kullanabilirler. Artık köylerimizde göremediğimiz toprak damlı taş evler, köy meydanı ve ayrıca Orta Asya'da kullanılan yurtlardan oluşan bir yerleşke var. Tarihi filmler çekilebileceği gibi 19. yy. yani yakın tarihimizle ilgili filmler de burada çekilebilir. Belgesel ekibinin burada konaklamış olması ve buraya tatil için tekrar gelmek istiyoruz demeleri gerçekten beni çok mutlu etti. Keçe çadırlarda lüks otellerin konforunu onlara sunmaya çalıştık. Doğa zaten çok güzel. Yeni projelerimiz var. Yakında burada atçılık çalışmalarını başlatacağız. Yeni yapılacak film projeleri için daha iyi imkanlar sağlanmış olacak. Atçılık projesinin yanında geleneksel okçuluk da olacak. Atçılık ve geleneksel okçuluk demek, tarihi filmler için daha uygun bir ortam olacak demek. Obasya bir turizm tesisi olmasının yanı sıra bir film platosu haline gelecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin, Yunusemre Belediyesi'nin ve ilgili kurum ve kuruluşların da desteğini bekliyoruz. Obasya'ya sahip çıkıldığında bu tesisin Manisa'ya çok şeyler kazandıracağını, Manisa adının Türkiye ve Dünyada olumlu biçimde duyulacağını biliyoruz. Bu tür projeleri de devletimizin katkıları ile sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
"Proje adını iç Asya'da, göçebe Türk ve Moğol boylarının üç bin yılı aşkın süredir kullanageldikleri ahşap iskelet üzerine keçe kaplamalı portatif evlerden alıyor. Doğayla iç içe pastoral yaşamın zengin gelenekleri ve el sanatlarının en güzel ifadesini bulduğu bu evlere ''yurt'' ve bunların oluşturduğu yerleşim birimlerine de Oğuz Türkçesinde ''oba'' deniyor. Adımızı bu nedenle Oba ve Asya sözcüklerini birleştirerek Obasya olarak belirledik."
Altuncan Hatun Belgeseli Yapımcısı, senaristi ve Altuncan Hatun karakterini canladıran Hümeyra Çetin; "Altuncan Hatun Türk kadınının özü olan bir karakterdir. Anadolu'da ilk kez divana giren bir Türk kadınıdır. Türk tarihinde birçok önemli kadın vardır. Benim Altuncan Hatun'u seçmemdeki ana sebep Türk kadınının içindeki özü gösterebilmek, Türk kadınının neler başarabileceğini hatırlatmaktı. Altuncan Hatun Türk tarihinin seyrini değiştirmiş bir kadındır. Bu yüzden Altuncan Hatun karakterine can vermek benim için çok önemliydi. Altuncan Hatun belgeseli çekimlerini Manisa, Yuntdağı, Obasya'da gerçekleştirdik. Obasya'ya ilk geldiğimizde sanki bizim için dekore edilmiş, tarihi anlatmak için yapılmış bir tesisle karşılaştık. 80-90 kişilik bir kadroyla Obasya'da hem konakladık hem de belgesel çekimlerini gerçekleştirdik. Bizim için tatil havasında gerçekleşen bir projeydi. Bu projeyi gerçekleştirirken bizlere destek olan yerel yönetimlere, çevre köy sakinlerine ve Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifine çok teşekkür ediyorum."
Obasya'ya tekrar geleceğini belirten Hümeyra Çetin "Ama bu kez tatil için geleceğim. Doğanın ve tarihin bir arada olduğu bu ortamda bol bol oksijenle beraber konaklamak gerçekten huzur verici" dedi.
Altuncan Hatun Belgeseli Yönetmeni Satuk Buğra Yenilmez; "Türk Devletini Kurtaran Kadın Altuncan Hatun belgeseli için yapımcımız Hümeyra Çetin bana ulaştığında çok heyecanlanmıştım. Bu projede, Türk kadınının neler yapabileceğini, kılıç kuşanıp at binerek bir ordunun başına geçip komuta edebileceğini gösterdik. Belgesel çekimleri için Obasya'ya geldiğimizde çok güzel bir film platosu ile karşılaştık. Burada kurulmuş olan Obasya çadır oteli, Türkiye'de bir ilk ve gerektiği zamanlarda sinema filmleri ve belgeseller için plato olabilecek vaziyette. Obasya projesi içerisinde yer alan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim güzel bir Belgesel ortaya çıkarmamıza olanak sağladılar. Belgesel çekimleri sırasında çok eğlendik, keyifli dakikalar geçirdik ve aynı zamanda Obasya'da konaklayarak bu güzel ortamda, doğanın içinde hem tatilimizi yaptık hem de belgeselimizi tamamladık."
Altuncan Hatun Belgeseli'nde Tuğrul Bey Karaterini canlandıran İlker Taze ise; "Altuncan Hatun Belgeseli çekimleri için Obasya'ya geldiğimiz andan itibaren buranın yaşayan bir mekan, yaşayan bir tarih olduğunu gördük. Obasya, belgesel çekimleri için bizlere çok artı değerler sağladı. Manisa'da böyle bir proje içerisinde bulunmaktan mutluluk duydum. Gerek civar köylerden gerekse Obasya Turizm geliştirme kooperatifi bizlere belgesel çekimleri sırasında çok büyük destek sağladılar. Obasya'da olmak çok güzeldi. Belgesel çekimleri sırasında Obasya çalışanları ve civar köy sakinleri ile bir aile gibi olduk. Umuyorum ki bu tip projeler zamanla artarak devam edecek ve Türk tarihi tekrar canlandırılacaktır. Yapımcımıza ve yönetmenimize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum çünkü Tuğrul Bey karakterini canladırmak benim için büyük bir gururdu" dedi.

Editör: TE Bilişim