Tosun, ilçede basının yasaklanmasının söz konusu olmadığını, buna bağlı olarak ilçedeki basın organlarının Başkanlık makamına edep sınırlarını aşarak haberlerin tamamiyle kişisel hakaretlere dönüştüğünü söyledi. 

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, sözlerine şu şekilde devam etti: “Basın ve benzeri yapıdaki her türlü toplumsal etkinlik Kula’da geçmiş günlerde olduğu gibi bugünde aynı kolaylık ve rahatlıkla yapılabilmektedir. Toplumda yaşayan herkesin ve tüm bireylerin haklarının korunması, hayatın doğal ve günlük akışının sağlanması gerekir. Bazıları için hem özgür olmak hem de sorumlu olmak oldukça külfetli ve işin altından kalkması güç olabilir. Bu kişilerin bu iki kavram arasında ezildiğini sanıyorum. Aşırı özgür olan yapılarından dolayı sorumluluk bilinci ile hareket etmemektedirler. Basının yasaklanması ya da engellenmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu davranışlar makul sınırlar içerisinde yapılan eleştiri ve demokratik hakların kullanımı olmaktan daha çok kişilik hakları, başkanlık makamına yönelik karalama, itibarsızlaştırma çabalarına ve son olarak da ahlak ve edep sınırlarını aşarak kişisel hakaretlere dönüşmüştür. Bu tür tartışmaların gündemi bolca meşgul ettiği, halkı yanlış bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları basın özgürlüğü adı altında Basın ve Meslek İlkelerinden mesafelerce uzak kalmaktadır” dedi. 

KİMSE KALEMİ İLE MÜLKİ AMİRE BASKI YAPAMAZ

Açıklamasında basın ve meslek ilkelerinden de bahseden Başkan Tosun, “Kamusal bir görev olan gazetecilik ahlaka aykırı özel amaç ve çıkarlara alet edilemez. Kişileri ve kuruluşları eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez. Yayınlarda hiç kimse ırkı, cinsiyeti, yaşı, bedensel sağlığı, sosyal düzeyi ve dini inanışları nedeniyle kınanamaz aşağılanamaz. Bundan dolayıdır ki daha fazla siyasi karalamalara fırsat verilmeden konunun farklı mecralara çekilerek daha fazla yanlış yönlendirilmemesi adına bu arkadaşların kendilerini huzuru bozan tavır ve davranışlardan uzaklaşıncaya kadar belediyemizin kontrolü altında bulunan mekanlar da kamu düzeyi ve asayişin sağlanması için uzak tutulmasına karar verilmiştir. Kamuoyu şunu bilsin gerek ulusal gerekse yerel basın hiçbir mülki amiri kalemi silah gibi kullanmak suretiyle lakayıt davranışlarla sindirme ve baskı politikası uygulayamaz. Bu ilçeyi kendi çıkarları doğrultusunda dizayn edemez; buna ben ve ekibim asla müsaade etmeyiz. Kimse belediye üzerinden basını kullanıp çıkar temin edemez.” dedi. 

KULA BELEDİYESİ’NE 14 BİN 112 TL ZARAR VERDİ

“Kaldı ki bu arkadaşlarımız geçtiğimiz dönem Kula Belediyesi’ne Toplamda 97 Bin 749 TL fatura kesmiş olup ve yine aynı dönemde vergi dairesinden borcu yoktur belgesi getirmediklerinden dolayı Kula Belediyesi 14 Bin 112 TL ceza ödemek zorunda bırakıp Kula Belediyesi’ne zarara uğratmışlardır. Son Bir yıldır Kula Belediyesi basına bir tek kuruş para ödememiştir. Saygısızlık yaptı diyenlere soruyorum. Kula Belediyesi Ceza ödemeye devam mı etsin, Kula Belediyesi bu medya mensupları yüzünden zarara mı uğrasın? Kula Belediyesi ve Başkanlık Makamı bu zavallı insanların karşısında ellerinde kalemleri var diye teslim mi olsun? Kendini yönetemeyen insanlar Kula’yı mı yönetsin?" dedi

Editör: TE Bilişim