Her sene Kasım ayı içerisinde düzenlenen ‘Organ Bağışı’ haftası etkinlikleri kapsamında Kula İlçe Sağlık Müdürü ve Kula Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız Özgüven Turizm binasında şirket yetkilileri ve servis şoförleri ile biraraya geldi. Servis şoförlerine organ bağışı hakkında bilgiler veren Ayyıldız daha sonra şoförlerden organ bağışlarını kabul etti.
Ayyıldız yapt ığı konuşmada, “Organ bağışı tıbben yaşamın sona ermesine müteakip doku ve organların başka hastaların tedavisinde kullanılmasıdır. Kişi hayatta iken, kendi iradesi ile bağışa izin vermelidir. Bugün On binlerce hasta nakil için böbrek bekliyor ve bağışların az olması nedeniyle hastalar organ beklerken yaşamlarını yitiriyor. Başarılı bir nakilden sonra kişiye gerçek bir yaşam armağan edilmiş olur. Kişi hayatta iken kalp, böbrek, karaciğer, akciğer, pankreas, ince bağırsak, kornea, kas, kemik iliği gibi organlarını bağışlayabilir. 18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan bir kişiden organ ve doku alınabilmesi için, vericinin en az iki tanık önünde bilinci açık ve tesirden uzak olarak önceden verilmiş yazılı, imzalı veya sözlü beyanı ile imzaladığı tutanağın hekim tarafından da imzalanması gereklidir." dedi.
Özgüven Turizm sahibi Şoförler ve Otomobilciler Odası 2'nci Başkanı Ahmet Gürkan ise şirket olarak bünyelerindeki şoförlerle birlikte çalışmaya destek vermek istediklerini kendisinin de bütün organlarını bağışladığını söyledi. Gürkan, "Bizler yaptığımız meslek icabında hayatımızın çoğu saatlerini yolda geçiriyoruz. Bizlerin de organa ihtiyacımız olabilir anlayışı ile arkadaşlarımız ile birlikte organ bağışı çalışmalarına destek verdik." şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından servis şoförleri organ bağış formlarını doldurarak, bağışta bulundu.
Editör: TE Bilişim