Değerler Eğitimi Projesi kapsamında birbirinden farklı etkinliklere imza atan Kula 4 Eylül Ahmet Sabahat Özmen İlkokulunda düzenlenen Minik Mucitler Yarışmasında daha önce yapılmamış ve kullanışlı eserler yarıştı. 
Düzenlenen yarışma hakkında bilgi veren okulun Rehberlik Öğretmeni Hasret Esen, "Kızılay ve Temizlik Kulübü ile Rehberlik Servisi işbirliğiyle yapılan yarışmada atık malzemeler kullanılarak orijinal, daha önce yapılmamış ve kullanışlı eserler ortaya çıkarılması amaçlandı. Çocukların hayal güçlerini kullanarak ve aileleriyle işbirliği içinde hazırladıkları eserler değerlendirilerek ilk üçe giren eserler belirlendi. Minik Mucitler Yarışmasında, hayvanların aç kalmamaları ve onlara konulan yemeklerin hava şartlarından ve çevreden etkilenmemesi için hazırladığı Hayvan Yemek Evi ile 2-B Sınıfı öğrencisi Emine Ebrar Gülmez birinci olurken, tamamen atık malzemelerden ürettiği tekerlekli taşınabilir Atık Kağıt Toplama Robotuyla 1/B Sınıfı Öğrencisi Emre Filik ikinci oldu. Balkonların kirlenmesini önlemek amacıyla Atık CD'lerden yaptığı Kuş Öteleyici ile 2/B Sınıfı Öğrencisi M. Enes Karaarslan ise yarışmada üçüncü oldu." dedi.
Öğrencilere törende ödüllerini veren Okul Müdürü Enver Ay ise şunları söyledi:
"Yarışmaya katılan ve emek veren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yapılan etkinlik ve yarışmalarla öğrencilerin kendilerini geliştirmelerini ve kendine güvenen yapıcı bireyler olmalarını amaçlıyoruz."





Editör: TE Bilişim