Manisa'nın Kula İlçesi'nde, umre için kutsal topraklara gidecek kafile için uğurlama töreni düzenlendi. 71 umre yolcusu, İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na gitmeden önce Kurşunlu Camii'nde bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonu ile Kutsal topraklara giden 45 bayan 26 sı erkek 100 kişilik kafile için uğurlama töreni yapıldı. Burada öğle namazına müteakip mevlid-i şerifin okunması ve ikindi namazının ardından uğurlama töreni düzenlendi. Törene Umreye gidenlerin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
71 Kişilik Umre Kafilesi kafile Başkanı Selendi Müftüsü Ramazan Coşkun ve Din Görevlileri Kazım Karadağ ve Halil İbrahim Başaran ile Kutsal topraklara uğurlandı. Hac ve umrenin zor bir ibadet olduğunu belirten Müftü Talat Özmet , "Bugün Kutsal topraklara yolcu etmek için toplandığımız bu meydanda, kardeşlerimizi ve dualarla yolcu ediyor sununuz. Hepiniz hakkınızı helal ediniz" dedi.
Özmet, umrecilere Mekke'de bol bol tavaf, Medine'de ise salavat getirmeleri tavsiyesinde bulundu. Umrecilerin 30 Ocak'ta Türkiye dönecekleri bildirildi.

Editör: TE Bilişim