Etkinliğin eğlence kısmı iptal eden ve sade bir tören gerçekleştiren Encekler Mahalle Muhtarı Zeynel Helva, dostum ve kardeşim olan komşu köyümüzden Şehit Nedim Erbay'ı rahmetle anıyor ailesine baş sağlığı diliyorum. Değerli bir kardeşimizi kaybetmenin acısını yaşıyoruz dedi. Etkinliğe Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Gerçekleştirilen Bağdatlı Sultan Anma Etkinliğine Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili ve Gurup Başkanvekili Özgür Özel, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Milliyetçi Hareket Partisi Kula İlçe Başkanı İbrahim Kilimci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kula Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

HELVA; "MEMLEKETİMİZİN DÖRT BİR YANINA ATEŞLER DÜŞÜYOR"

Encekler Mahalle Muhtarı Zeynel Helva anma etkinliğinde yaptığı konuşmada; "Memleketimizin dört bir yanına ateşler düşüyor. Bu sefer ateş bizim bağrımıza düştü, bizi yaktı, Kulamızı yaktı. Değerli kardeşim dostum Özel Harekat Polisi Nedim Erbay şehit düştü. Onu bir kere daha buradan yad ediyorum. Allah'ım kabrini cennet etsin, geride kalanlarına sabır, selamet ve ihsan getirsin. Mahallemiz için Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli projeler yapılmaktadır, bunlardan biriside alt ve üst yapı çalışmalarıdır. Ümit ediyorum ki bir an önce hayata geçirilecektir. Mahallemiz için gerçekleştirilen çalışmalarından dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Beyefendiye ve değerli mesai arkadaşlarına canı gönülden teşekkür ediyorum. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize verdikleri desteklerden dolayı başta Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun Beyefendiye ve Kula Belediyesine teşekkür ederim. Her yıl gerçekleştirdiğimiz etkinliğe destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür eder saygılarımı sunarım" dedi.

BAŞKAN TOSUN; "HER ŞEYDEN ÖNEMLİSİ ÖNCE TÜRKİYE DİYECEĞİZ"

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ise konuşmasında; "Burada toplanan ve Bağdatlı Sultanın gönül sofrasında oturan herkese hoş geldiniz diyor, Erenlere Velilere rahmet ve şükran duygularımı arz ediyorum. Konuşmama başlamadan önce bu toprakları vatan yapmak için canlarıyla, kanlarıyla ve bütün kutsal değerlerini veren şehitler kervanına maalesef hemşehrimiz, kardeşimiz, yakın mahalledeki Özel Harekat Polisi Nedim Erbay'ıda şehitler kervanına uğurladık. Milletçe; eşine, çocuklarına, aile fertlerine ve emniyet güçlerimize sabırlar ve metanetler diliyorum. Bizler bu ülkede yaşan insanlar olarak, erenlerin dualarıyla, velilerin dualarıyla yoğrulmuş bu topraklarda yaşayanlar olarak bu acıları yaşamayı hak etmiyoruz. Barış, kardeşlik, hürriyet ve adaletle eş anlamlı olması gereken Anadolu maalesef sönen ocaklarla, göz yaşı döken analarla, yüreği sancılanan babalarla gündem oluşturuluyor. Soruyorum size; bir evlat babasına sarılarak uyuması gerekirken, bir baba evladının tabutuna sarılıyorsa, bir baba evladını defnederken nasıl mutlu olabilir, nasıl gülebilir ki? Ve soruyorum size; Kin, öfke ve kandan kim zafer elde edebilir ki? İşte bizler teröre ve şiddete karşı inatla dur diyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi bu coğrafyada bozmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi yurtta barış, Dünyada barış diyeceğiz, her şeyden önemlisi önce Türkiye diyeceğiz. Değerli canlar, Hacı Bektaşi Veli diyor ki; Sakin ol, Kimsenin gönlünü yıkma. Gerçek erenlerin izinden çıkma, eğer insan isen ölmezsin korkma, Aşığı kurt yemez, uçta değildir. Sanırım Anadolu kültürü bu olsa gerek. Bizler sadece buraya erenleri velileri anmaya gelmedik, bizler onları anlamaya, bizler onların sevgi ve hoşgörünü,m yol haritasını anlamaya geldik. Eğer bir vatanımız varsa bunu Hacı Bektaşi Velilere, Yunus Emrelere, Mevlanalara borçluyuz. Buradan bu güne kadar bu organizasyonu tertipleyen ve yaşatan Muhtarlığımıza, organizasyonun her safhasında gayret ve emek sarf eden Kula Belediyesi Personelimize teşekkür ediyorum" dedi. Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili ve Gurup Başkanvekili Özgür Özel konuşma yaptı. Konuşmasın barış ve kardeşliğe vurgu yapan Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili ve Gurup Başkanvekili Özgür Özel akan kanın durması temennisinde bulundu. Bağdatlı Sultan Anma etkinliği semah gösterisi ve şiirlerin okunmasıyla son buldu.

Editör: TE Bilişim