. İlk olarak Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Akademisyen Dr. Zeynep Dicle tarafından 350 öğrenci ve öğretmenlere verildi. Gerçekleştirilen kariyer günü etkinliğinde öğrencilere geleceğin en önemli bilim dallarından olan astronomi ve uzay bilimleri hakkında merak edilen noktalar anlatıldı. Evrenin oluşumu ve yıldızlar arası seyahatten, geçmişten günümüze kadar Astronomi ve Uzay Bilimlerinin kat ettiği yol hakkında bilgilerde verildi. Konferans sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Akademisyen Dr. Zeynep Dicle, öğrencilerin bu bölümü tercih ederken dikkatli olmaları noktasında uyarıda bulundu.

HUBBLE'DEN KULA JEOPARKINA JEST

NASA ve ESA tarafından gerçekleştirilen ve Hubble Uzay Teleskopu tarafından çekilen 25 çok özel fotoğraftan bir tanesi Kula Jeoparkına ithaf edildi. Dünya'nın 25 Ülkesine yollanan 25 çok özel fotoğraf 23 Nisan'da Dünyanın 25 farklı noktasında aynı anda sergilenmeye başladı. Seçilen 25 özel yerden birisi olan ve Türkiye'nin ilk ve tek UNESKO Jeoparkı unvanına sahip Kula Jeoparkında sergilendi. Daha önce hiç bir yerde sergilenmeyen fotoğraf NASA ve ESA (Amerikan ve Avrupa Uzay Ajansları) tarafından gerçekleştirilen Astronomi Şenliği kapsamında üç metreye iki metre ebatlarında basılarak Kula'ya gönderildi. Üç gün boyunca sergilenen fotoğraf yaklaşık dört bin kişi tarafından ziyaret edilerek görüldü. Kula Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Kula Jeopark Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen üç günlük Astronomi ve Uzay Bilimleri şenliği kapsamında dört bin öğrenciye yıldız evinde uzay, yıldızlar, saman yolu ve big bengi anlatan sinema gösterimleri, konferanslar ve teleskop ile gökyüzü seyrettirildi.

EĞİTİME NASA VE ESA DESTEĞİ

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Yaptığımız etkinlikler, öğrencilerimizin geleceklerini yön vermede yardımcı olacak şekilde gerçekleşiyor. Bu maksattan yola çıkarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Kula Belediyesi Basın Yayın ve Halkala İlişkiler Müdürlüğü ile Kula Jeopark Koordinatörlüğümüz iş birliği ile bu etkinlikleri gerçekleştirdiler. Dört bin öğrencimiz bu faaliyetten yararlandı. NASA ve ESA (Amerikan ve Avrupa Uzay Ajansları) Türkiye'de Kula Jeoparkına itafen yolladıkları fotoğraf ile de bizleri onurlandırdılar. Seçilen yirmi beş Ülkeden biri olmak ve Türkiye'de de Kula olması bizleri ayrıca memnun etti. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim