Kula İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı görevli tarafından kahvehaneler ve marketlerde denetim yapıldı.

Kula İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli denetleyici Cemil Er tarafından, Kula ilçesinde hizmet veren kahvehaneler ve marketler denetlendi. Kahvehanelerde verilen hizmetlerin kontrol edildiği denetimlerde havalandırmanın olup olmadığı, küp şekerlerin kapalı şekilde dağıtılıp dağıtılmadığı ve kahvehane ocaklarının temizliği denetlendi. Havalandırmanın olmadığı ve açık küp şeker dağıtımı yapan kahvehanelere, görevli personel Cemil Er tarafından uyarılarda bulunuldu.

Gıda satışı yapan marketlere yapılan denetimlerde ise tarihi geçmiş ürün olup olmadığını denetleyen görevli personel Cemil Er, tarihi geçmiş gıda satışı yapan marketlere de uyarılarda bulundu. İşyeri çalıştırma ruhsatının olup olmadığı ve alkollü satış izninin olup olmadığını denetleyen Kula İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli denetleyici Cemil Er, kahvehanelerde şeker dağıtımının bundan sonra kapalı şekilde yapılmasına geçildiğini belirterek, "Kula ilçemizde hizmet veren kahvehaneler ve gıda satışı yapan marketlerde denetimler yaptık. Kahvehanelerde özellikle havalandırma ve kapalı biçimde şeker dağıtımının yapılması konusunda denetimlerde bulunduk. Gıda satışı yapan marketlerde ise tarihi geçmiş gıdaların satışının yapılıp yapılmadığını denetledik. Yaptığımız denetimler esnasında tarihi geçmiş gıda satışı yapan markete rastlamadık. Kahvehanelerde ise kapalı şeker dağıtımının yapılması konusunda uyarılarda bulunduk" dedi.

Kula İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bu tip denetimlerin devam edeceğini ve uyarılarda bulunulan işyerlerine, aynı eksikliği gidermedikleri takdirde cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim