HAYVAN HIRSIZLARINA KARŞI UYARI

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yaşanabilecek hayvan hırsızlıklarına karşı besi hayvan yetiştiricilerini uyardı.
Kula İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili, hayvan yetiştiricilerin hayvan sevkiyatında mutlaka menşe şahadetnamesi almayı alışkanlık haline getirmeleri gerektiğini belirterek, hayvan hırsızlıklarına karşı alınması gereken zorunlu fiziki tedbirlerin de alınmasını istedi.
Hayvan hırsızlıklarına karşı alınacak önlemler konusunda bilgiler de veren İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili, "Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle son zamanlarda hayvan hırsızlığında büyük oranda artışlar olmuştur. Bizi sevindiren şu ana kadar ilçemizde herhangi bir hayvan hırsızlığının olmamasıdır. Bundan sonra da olmaması için ilçe merkezimizde bulunan hayvan üreticilerinin mağdur olmaması için çeşitli tedbirler alması konusunda uyarıyoruz” dedi.
Müdür İncili, alınması gereken tedbirler konusunda şu bilgileri verdi: "Önlem amacıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvanları bulunan sürü sahiplerine imkânları ölçüsünde ağıl ve ahırlarına çevre aydınlatması ve ikaz sistemi taktırmalarını öneriyoruz. Bu arada hayvan sahipleri arazide hayvanları kapatmak için kullandıkları dam ve ağıllarını başıboş bırakmamalarını ve kontrol etmeleri konusunda uyarıyoruz. Ayrıca vatandaşların çevrede gördükleri şüpheli şahısları derhal 155 Polis İmdat telefonuna önemle bildirmelerini istiyoruz."
Vatandaşları yaşanabilecek olası vakalarda polise haber vermeleri konusunda uyaran İncili, açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Hayvan alımı amacıyla gelen ya da satıcı kılığında gelen şahıslara mümkün olduğunca ahırları ve hayvanların yerini göstermemeleri, şüpheli bir durumda İlçe emniyet Amirliğine bilgi vermeleri, şahısların açık kimlikleri ve geldikleri araç cins ve plakaları özellikle not edilecek ve plakalarında sahte olabileceği hususu unutulmamalıdır. Hayvan alımı yapan yabancı şahısların dolandırıcı olabileceği düşünülerek alım satımlarda dikkatli olunmalıdır. Çevrede görülen hayvan hırsızlığı yapmaya müsait kamyon ve kamyonet türü araçların şüpheli durumda görülmesi halinde derhal 155 Polis imdat telefonuna bilgi vermelerini, ilçemizde bundan sonra da hayvan hırsızlığı olmaması ve vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemesi için gerekli tedbirleri uygulanmasını istiyoruz."

Editör: TE Bilişim