Gülmez mesajında; “Engellerimizin artık hayatımıza engel olmaması gerektiğini, engelli vatandaşlarımızın da bizler gibi yaşama, çalışma haklarının olduğunu engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.
Gülmez, Kimse bilerek ve isteyerek engelli olamayacağı gibi her normal insanın da bir engelli adayı olabileceğini unutmamak lazımdır. Engellilerimiz sokaklarda yürüyebilmeli kamu kurum ve kuruluşlarına rahatça girip çıkabilmeli sosyal yaşamda daha aktif bir rol alabilmelidir. Sosyal bir devletin bir görevi olarak engelli vatandaşlarımızı hayata hazırlamalı onlara iş alanları açmalı, onların da yaşayabilecekleri, çalışabilecekleri ortamları oluşturmalıyız." dedi
Gülmez, şöyle devam etti: “Hükümetimiz döneminde bu yönde birçok çalışmalar yapılmış kamu alanında engelli vatandaşlarımız için alanlar oluşturulmuştur. Toplumun yaklaşık %14’ünün engelli olduğu tahmin edilen yurdumuzda hükümetimiz engelli kardeşlerimizin haklarını koruyan kararlar almış.11 yıllık dönemde hükümetimiz bu alanda güzel ve hayırlı hizmetlere imza atmıştır. İlk kez engelliler kanunu çıkartmak hükümetimize nasip olmuştur. Çağdaş, gelişmiş bir ülke olmanın en başta gelen yolu her bireye eşit fırsat ve imkânlar sunmaktan geçmektedir. Bunun yolu da hiç şüphesiz engelli vatandaşlarımızı hayata kazandırmaktan, onları üretken bireyler olarak topluma katmaktan geçmektedir. Bu anlayışla sosyal devletin gereği olarak engelli vatandaşlarımıza daha fazla fırsat ve imkân sunmamız gerektiğini unutmamalıyız. Dünya engelliler gününde engelli vatandaşlarımızı bir engelli olarak görmediğimizi ifade eder en samimi duygularımla selamlarım."

Editör: TE Bilişim