KOSGEP, Kula Belediyesi, Salihli Ticaret Odası ve İş-Kur işbirliği ile Kula'da açılması planlanan KOSGEP Girişimcilik Kursu Mülakatı Kula Belediyesi Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi. Uygulamalı girişimcilik eğitiminden faydalanmak isteyen 220 kişi müracaat etti. Girişimci aday adayları yapılan mülakat ile değerlendirilmeye alınarak eleme yapıldı. Yapılan elemede 50 Girişimci adayı girişimcilik kursu almaya hak kazandı. Yedi kişilik bir heyet tarafından mülakata alınan adaylar gelecek için planlarını ve ne tür alanlarda girişimde bulunacaklarını anlattılar. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun gerçekleştirilen girişimcilik kursu mülakatlarına katılarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Girişimcilik kursu aday belirleme mülakatına; Salihli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Dalgıç, Yunus Kaya, Salihli Ticaret Odası Personelleri Adem Yardımcı, Ebru Piştav Ersöz, İş-Kur Danışmanları Çağdaş Çakır, Gülben Yaramaz ve Eğitmen Dilek Selçuk katıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yapılan mülakatla ilgili olarak açıklamasında; "Kula genç girişimcilere ihtiyaç duymaktadır. Bu girişimcilik eğitim programları sayesinde bir iş yeri açılırken yada iş kurulması safhamsında daha bilinçli ve hedef odaklı hareket planı gerçekleşmektedir. Doğru ve bilinçli yapılan her yatırım yaşamaya devam edecektir. Buradan hareketle her işin başı eğitim ve bilinçli hareket etmekten geçer. Gerçekleşen mülakat sonrasında 50 girişimci adayımız KOSGEP Girişimcilik Kursiyeri olarak eğitim sürecine başlayacaklar. Günlük yövmiyelerini alan ve eğitim süresinde alacakları eğitim ile proje hazırlayabilecek seviyeye ulaşan girişimcilerimiz Devlet desteklerinden faydalanarak hayallerine ulaşabilecekler. Kursiyerlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, eğitim faaliyetine iştirak eden kurumlarımıza ve personellerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Uygulamalı girişimcilik eğitimi mülakat değerlendirmesinde 1. guruba girmeye hak kazanan adaylar isim listesi (28.01.2016 - 10.02.2016); 1) Mutlu Sözeri, 2) Güldağ Eroğul, 3) Faruk Gündüz, 4) Safiye Kaya, 5) Serkan Şentük, 6) Şefika Sandallı, 7) Dilek Sarısu, 8) Mehmet Sever, 9) Tolga Dönmez, 10) Sultan Ayaz, 11) İsmail Pur, 12) Hakkı Karapınar, 13) İsmet Akaydın, 14) Özlem Sarızeybek, 15) Ahmet Murat Arslanoğlu, 16) Hatice Avcı, 17) Mehmet Çıldır, 18) Fadime Telli, 19) Nilgün Çınar, 20) Ahmet Aydın, 21) Enes Sarı, 22) Hakkı Yırtıcı, 23) Hakan Yurttaş, 24) Mustafa Kökoğuz, 25) Memduh Esen.

Uygulamalı girişimcilik eğitimi mülakat değerlendirmesinde 2. guruba girmeye hak kazanan adaylar isim listesi (02.03.2016 - 11.03.2016; 1) Kaan Cemre Ulu, 2) Muhammet Okumuş, 3) Ebru Gökçe, 4) Ahmet Kilimci, 5) Muammer Eşmeli, 6) Tülin Ürkmez, 7) Elif Alpar, 8) Meliha Erkan, 9)Yusuf Gündüz, 10) Yüksel Çanlı, 11) İlhan Yaman, 12) Melike Özyaman, 13) Okan Kayadelen, 14) Selim Raşit Göl, 15) Güler Kıtır, 16) Hanım Ayşe Bozkurt, 17)Nezihe Gülgen, 18) Şerif Sabuncuoğlu, 19) Yasin Tepesikuru, 20) Emrah Kurnaz, 21) Eyüp Çakır, 22) Süleyman Olgun, 23) Seval Şentürk, 24) Nilgün Yurtbay, 25) Nezahat Zeybek.

Editör: TE Bilişim