Kula Belediye Başkanlığı Kula Muharip Gaziler Derneği ve Kula Kaymakamlığı'nın ortaklaşa planladıkları program çerçevesinde, 20 Temmuz 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan ve gazi olan 20 Kulalı Kıbrıs Gazisi, 39 yıl aradan sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine uğurlandı. Uğurlama töreninde konuşan, Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez, "20 Kıbrıs Gazimizi, Kula’dan şehitler diyarı Kıbrıs'a gönderiyoruz. Kıbrıs Barış Harekatının ardından gazilerimiz Kıbrıs'a hiç gitmemiş. Bugün 39 yıl önce gazi olarak döndükleri Kıbrıs'a gitmenin heyecanını yaşıyorlar. İnşallah bu gezileri güzel ve zevkli geçer. Sağlıkla gider gelirler" dedi.
Kıbrıs Barış Harekatı'na katılmış, harp alanında mücadele etmiş, üstün gayretleri sonucu Gazilikle onurlandırılmış askerimizi unutmadıklarını göstermek istediklerini belirten Kula Belediye Başkan vekili İsmail Hakkı Kavas "Bu yıl bir ilki başlatarak gazilerimiz için Kıbrıs'a gezi düzenledik. Çünkü yurdumuzun kurtarılması ve korunmasında canlarını siper eden gazilerimizin bizim için büyük bir önemi var. Biz de onlara böyle bir hizmet vermeyi kendimize görev olarak kabul ediyoruz." dedi
Belediye Başkanlığı'nın daha önce de gaziler için birçok yere gezi düzenlediklerini belirten Kula Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Çürük ise, "Barış Harekatı sırasında çıkarma yapılan yerlere ikinci kez ayak basacak olmak bizleri duygulandırıyor. 1974 yılında adaya barış götürmek için gittik. Aradan 39 yıl geçti. Şimdi ise gezmek için gidiyoruz. Rabbim bize bu günleri de nasip etti. Şuan çok mutluyum. Bizlere bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Bir haftalık Kıbrıs gezisi programında Girne, Lefkoşa, Güzelyurt, Gazimagosa, Şehitlikler, Katliam köyleri, tarihsel mirasa sahip yerler rehber eşliğinde gezilerek gazilere bilgiler verilecek. Yapılan konuşmaların ardından Kıbrıs Gazileri, otobüsle İzmir havaalanına uğurlandı. Gazileri uğurlamaya gelen yakınları, duygulu anlar yaşadı. Uğurlama Törenine Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez, Garnizon Komutanı Binbaşı, Musa Özgül Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Erkan Enginar. İlçe Emniyet Müdürü Tarkan Gündoğdu, Kula Belediye Başkan vekili İsmail Hakkı Kavas belediye meclis üyeleri, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Editör: TE Bilişim