Aşkın yaptığı konuşmada “Yaklaşan 30 Mart yerel seçimleri ile birlikte seçim sattı mahalli başladı. Burada hep beraber yaşıyoruz 60 mahallemiz ile merkezimizle mezralarımızla birlik beraberlik içerisinde yaşıyoruz. dedi. Selim Aşkın, “Yüzlerce yıldır beraber yaşadık düğünde de cenazede de beraber olduk. Bu bir seçimdir 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimdir. Gönlümüzden geçen barış içerisinde bir yarışın yapılması kimsenin kırgınlıklara kapılmadan karşılıklı hoşgörü ve anlayış içerisinde bu seçimi yapıp kazanan inşallah siz değerli hemşerilerimiz Kula olsun." dedi
Tüm seçimlerde barış içerisinde yarışmak durumda olduklarını söyleyen Aşkın, “Hiçbir zaman nefsimiz ve hırsımız aklımızın önüne geçmedi. Yüce yaradan dan şu temenniyi su duayı söylüyorduk En hayırlı hizmeti bu ilçeyi kim yapabilecekse Rabbim bu görevi ona nasip etsin diyorduk" dedi.
Selim Aşkın konuşmasının devamında “İllaki ben olayım demedim biz olalım demedim Kim kazanırsa kazansın ama mutlak kazanan Kula olsun dedim. Yıllardır bu siyasetin içerisindeyiz bilerek ve isteyerek kimseyi kırmadık. 1994 yılında çok değerli oylarınızla 28 yaşında Türkiye’nin en genç belediye başkanı olma şerefini beni bahşettiniz. 1999 da tekrar önünüze geldik O zamanda kişilerle işimiz olmamıştı şimdide olmayacak. Ben bu seçimde yarışa giren tüm arkadaşlarımızı başarılar diliyorum 2004 yılında dediniz ki biraz dur bu seçimi başka bir kardeşimiz kazandı oda 5 yıl süre ilen Kula için bir şeyler yapmaya çalıştı Allah ondanda razı olsun 2009 yılında huzurunuza geldik dedik ki “Biz bu ilçenin tarihini değil talihini değiştirmek istiyoruz” kişisel hiç kimseyle husumetimiz yoktur kimseye söyleyecek kem bir sözümüzde yoktur.” dedi.
Güneş balçıkla sıvanmaz, meyve veren ağaç da her zaman taşlanır. Diyerek sözlerini devam eden Kula AK Parti Belediye başkan adayı Selim Aşkın “Şunu asla unutmamamız gerekiyor; Hz. Mevlana’nın çok güzel bir sözü var. ‘Kör cahillik bazen de çirkefleştirirmiş insanı’ diyor. Aslında her söze verilecek mutlak bir cevabımız vardır. Önce lafa bakarız laf mı diye, birde söyleyene bakarız adam mı diye. Yunus Emre de şunu söylüyor; Elif okuduk ötürü, pazar eyledik götürü, yaradılmışların tamamını hoş gördük yüce yaratandan ötürü. Ne diyor bizim Yunus; biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik. Biz gönüller yapmak üzere buradayız. Bu güne kadar bu şehri imar ettik, tüm hemşerilerimizin de gönlünü yapmaya çalıştık. Bu güne kadar kırdığım, istemeyerek de olsa üzdüğüm insanlar olduysa huzurlarınızda bunlardan özür diliyorum. Allah bu seçimleri öncelikle siz değerli halkımız için hayırlara çıkarsın. Kulamız için, Manisamız için, ülkemiz için hayırlara çıkarsın, hayırlı neticeler versin, birliğimizi bozmasın, dirliğimizi bozmasın, beraberliğimizi bozmasın. Birlik içerisinde, beraberlik içerisinde 30 Mart akşamında hep beraber o bayrağı dalgalandırmayı, o zaferi yaşamayı yüce rabbim hepimize nasip etsin." dedi.

Editör: TE Bilişim