Daha önce eksiklikleri giderilmesi için uyarıların deri işletmelerin hiçbirinin istenen şartları yerine getirmemesi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığının konu hakkındaki yönetmeliği ve kararları gereği Manisa Valiliğin emri ile 61 işletmenin kapısına mühür vuruldu. Kula Dericiler Derneği Başkanı İbrahim Kilimci de duyarlılıklarından dolayı valilik ve çevre şehircilik müdürlüğüne teşekkür etti. 
Kula'da faaliyet gösteren deri işletmelerinin atık sularının Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği standartlarını sağlamaması üzerine işletmelerin atık su oluşumuna sebep olabilecek faaliyetlerinin durdurulması kararı gereğince iş yerlerinde bulunan deri dolapları da mühürlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve MASKİ ekiplerince oluşturulan komisyonda görevli memurlar tarafından mühürleme işlemleri gerçekleşti.

ŞARTLAR YERİNE GELİRSE TEKRAR FAALİYETE GEÇECEKLER

Manisa Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü daha önce söz konusu işletmelere para cezası uygulayarak eksikliklerin tamamlanmaması için süre vermişti. Bu süre içerisinde eksiklikler tamamlanmadığı için işletmelerin faaliyetleri ekipler tarafından durduruldu. 61 işletmenin bulunduğu Kula Tabakhaneler bölgesinde arıtma tesisinin istenilir faaliyete getirildiğinde tekrar faaliyetlerine devam edebileceği yetkililerce işletme sahiplerine aktarıldı.

KİMSE ZORLUK ÇIKARMADI

Konuyla ilgili konuşan Kula Dericiler Derneği Başkanı İbrahim Kilimci, “Bugün itibariyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığının gerekli yönetmeliği ve kararları gereği tabakhanemize kapatma uygulanmıştır. Valiliğin emri ile bu kapatma kararı uygulandı. Bugün gelen arkadaşlara bizler dernek başkanı, kooperatif başkanları olarak elimizden gelen yardımı gösterdik. Hiçbir zorlama çıkarmadan tabakhanedeki çalışan fabrikaların dolapların mühürlenmesi konusunda hepsine yardımcı olduk. Şuanda çalışan 30 civarında fabrikamız var, 30 fabrikamız da kapalı durumdaydı. Kapalı olanları da mühürledik. Açık olanları da mühürledik. Şuanda içinde derisi olanları işletmeler mağdur olmasın diye 19 Nisan Salı gününe kadar müsaade verildi. Bizler de arıtma tesisinin muamelelerini arıtma tesisinin çalıştırılması atık suyun ehlileştirilmesi ve çevre duyarlılığımızı gösterilmesi amacıyla atık su tesisimizin gerekli çalışmalarını yapıyoruz. Bu çalışmalar maksimum 3 hafta sürecektir. 3 hafta sonra bakanlığımıza müracaatımızı yaparak arkadaşlarımız tekrar çalışmaya başlayacaktır. Valimize, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüze, bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.
Editör: TE Bilişim