11 ayın sultanı Ramazan öncesinde Köprübaşı'nda gıda denetimleri arttırıldı. Köprübaşı Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler lokanta, fırın, kasap ve pazar yerlerinde yapıldı. Denetimlerde yasal zorunlulukların yerine getirilip getirilmediği kontrol edilirken, özellikle hijyene, fiyata ve fırınlarda ekmek ile pide gramajına dikkat edildi.
Sabah erken saatlerde gerçekleştirilen denetimlerde ilk olarak fırınlar kontrol edildi. Ekmek ve pide gramajlarını denetleyen ekiplerin ikinci durağı ise kasaplar oldu. Hijyen koşullarının uygunluğunu denetleyen zabıta ekipleri daha sonra pazar yerlerinde çalışma gerçekleştirdi. 

Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, "Zabıta ekiplerimiz Ramazan ayının gelmesi nedeniyle çalışmalarına hız verdi. İlçe genelinde gerçekleştirdiğimiz denetimlerde amacımız vatandaşlarımızın sağlığını korumak. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar ile Köprübaşı da Ramazan'a hazır şekilde giriyoruz" dedi.

Fırınlarda gerçekleşen denetimlerde tek ekmeğin ağırlığının 250 gram olması, pidenin ise 300 gram olması gerektiğini ifade eden Köprübaşı Belediyesi Zabıta Müdürü Regaip Topcan ise, "Yaptığımız çalışmalarda bazı soruna rastladık ve gerekli ikazları yaptık. Denetimlerimiz devamlı olacak. Fırınlar dışında lokantalarda, kasaplarda ve pazar yerlerinde de denetimlerimizi gerçekleştirdik. Özellikle hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına dikkat edildi. Bu alanlarda da yaptığımız çalışmalar ramazan boyunca devam edecek" dedi.

Editör: TE Bilişim