Köprübaşı Belediyesinin AK Partili Belediye Başkanı Zafer Mergen konuyla ilgili açıklama yapmazken, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Belediye bu kararı alırken muhtarlarla istişare yapmamış. Muhtarların bir çoğu bu kararı onaylamıyor. Haklı oldukları taraflar var. Ancak 2019 yerel seçimlerine kadar görevlerini sürdürecekler" dedi.

Manisa'yı Büyükşehir yapan 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde işler karıştı. Göreve tekrar seçilen Köprübaşı'nın AK Partili Belediye Başkanı Zafer Mergen Nisan ayı belediye meclis toplantısında ilçeye bağlı 46 mahallenin yeniden düzenlenmesini önerdi. Meclis üyeleri de bu kararı onayladı ve merkeze bağlı 46 mahallesi olan Köprübaşı ilçesinde mahalle sayısı 23'e düşürüldü.

Belediye Meclisinde oy birliği ile alınan kararın ardından, Belediye önce kaymakamlığa yazı gönderdi ve kararı onamasını istedi. Ardından karar Valilik oluruna sunuldu. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ta kararı onayladı. Belediye daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı (MASKİ)'na durumu resmen bildirdi.

2019'A KADAR DEVAM

Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen konuyla ilgili açıklama yapmazken, geçtiğimiz hafta içinde Köprübaşına giderek mahalle muhtarlarıyla toplantı yapan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş duruma açıklık getirdi.

Alınan kararla 23 mahalle muhtarının boşa çıktığını belirten Milletvekili Yurttaş, "Belediyenin aldığı karardan haberim var. Ben muhtarlarla görüştüm. Burada belediye meclisi nüfusu 70-80 olan küçük mahalleleri birleştirdi. 7 Nisan 2014 tarihinde belediye meclisinde görüşülen bu karar oy birliği ile geçmiş. Yani iktidar ve muhalefet buna evet demişler. Bu karar Belediye meclisinden sonra kaymakam oluruna ve valilik onayına sunulmuş ve oralardan da geçmiş. Dolayısıyla

46 mahalle 23'e düşürülmüş oldu. Bunun uygulaması 2019 seçimlerinden sonra olacak. 2019'a kadar muhtarlar ve mahallelerimiz aynı şekilde korunuyor. 2019 seçimlerinde Köprübaşında 23 mahalle olacak" dedi.

KONU MAHALLİ İDARELERDE

Bu kararla ilgili muhtarların sıkıntılarını Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne ilettiğini belirten Milletvekili Yurttaş, "Mahallelerin birbirine uzaklıkları çok fazla. Aralarında 20 km olan mahalleler var. Durum böyle olunca hizmette sorun olacağını düşünen muhtarlar da var. Belediye meclisi bu kararı alırken muhtarlarla bir diyalog kurmalıydı ancak bunu yapmamışlar. Ben Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne konuyu ilettim. Şimdi bu konuyla ilgili Mahalli İdarelerden çözüm bekliyoruz. Yazılı olarak sıkıntımızı ilettik. Ancak daha dönüş olmadı. Burada muhtarlarımızın yanlış anladığı bir konu var. Onlar 2019 yılına kadar görevlerine devam edecek." dedi.

KORUNACAK DEMİŞTİ

Alınan karara tepki Köprübaşı'na bağlı Akçaalan, Azimli ve Killik Mahalle muhtarlarından geldi. Killik mahalle muhtarı Baki Ceylan, "30 Mart seçimleri öncesinde her partinin adayı muhtarların özlük haklarının korunacağına dair açıklamalar yapmıştı. İlçemizde birbirine çok yakın mahalleler de var. Ancak araları çok uzak olanlarda mevcut. Biz 2019'a kadar görevimizi sürdüreceğiz. Ancak kararı çelişkili buluyoruz" dedi.

Yerel seçimler öncesinde Köprübaşı ilçesini ziyaret eden AK Partinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi'de ilçede yaptığı konuşmada, Muhtarların köprü vazifesi yaptığını ifade etmişti. Muhtarların devletle vatandaş arasında köprü görevi gördüğünü işaret eden Tanrıverdi, "Kimse endişeye kapılmasın. Muhtarlık sistemi revize edilecek, muhtarlarımızın maaş ve özlük hakları iyileştirilecek. Mahalle ve köy muhtarlığı sistemini kesinlikle kaldırmıyoruz"
İŞTE O KARAR:

Editör: TE Bilişim